به گزارش خبرگزاري تسنيم از شيراز، نماينده ولي‌فقيه در استان فارس در پنجمين اجلاس بين المللي دكترين جهاني دهه غدير نئوتوري دهكده جهاني معرفت با اشاره به اينكه امام نخست شيعيان به غدير ارزش داده است، گفت: بايد فرهنگ غدير از طريق شبكه هاي مجازي در دنيا تسري يابد.

 شاهچراغ

آيت الله اسدالله ايماني در پنجمين اجلاس بين المللي دكترين جهاني غدير نئوتوري دهكده جهاني معرفت در كنار مضجع شريف شاهچراغ با تبريك پيشاپيش دهه ولايت، اظهار كرد: غدير به عنوان بركه اي بوده كه عملا يك چشمه فياض و جاري بوده كه از آغاز خلقت تا پايان آفرينش در دل، روان، جسم و جان و روح اين عالم تاثير خود را گذاشته است.

وي با اشاره به اينكه غدير تطهير كننده جامعه بوده و سبب تزكيه نفس انسان مي شود، افزود: حركتي جاري در عالم آفرينش از طريق جريان غدير صورت گرفته است.

نماينده ولي فقيه در استان فارس با بيان اينكه توحيد، نبوت و معاد از طريق امامت قابليت اجرايي پيدا مي كند، تصريح كرد: غدير بستر سيالي در تاريخ زندگي انسان ها از آغاز تا پايان و عاملي براي تداوم حيات و بقاي عالم است.

وي با اعلام اينكه امام علي (ع) به غدير ارزش داده و غدير را غدير كرده است، افزود: ولايت امام نخست شيعيان مسئله اي بوده كه قرآن مجيد در آيات متعدد از گذشتگان سخن گفته و ادامه آن را بازگو كرده است.

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه ولي فقيه شايسته اي عدالت و زعامت جامعه را به دست گرفته است، تصريح كرد: بايد امتداد غدير را در ولايت فقيه ببينيم و در چهره ولي فقيه عادل جستجو كنيم.

ايماني با بيان اينكه در عصر حاضر غدير را بايد در چهره ولايت فقيه جستجو كنيم، افزود: اگر اين مسير را ادامه دهيم همواره فعال، زنده، پويا و پرتحرك بوده و هيچگاه در گذشته گرفتار نمي شويم و همواره سازنده فردا خواهيم بود و از گذشته تجربه و براي فردا اقدام مي كنيم.

امام جمعه شيراز با اعلام اينكه استكبار جهاني با تمام وجود براي شكستن عمود خيمه ولايت تلاش مي كند، بيان كرد: بزرگان دنيا امروز به عظمت فكر، حكمت و انديشه بلند ولي فقيه زمان پي برده و از رهبري به عنوان انساني فرزانه و مدبري شايسته و شايسته اي فرزانه مي شناسند.

وي با بيان اينكه تداوم راه ولايت فرداي روشني براي تمدن بزرگ اسلامي بوده و جامعه اسلامي تجديد حيات خواهد داشت و رشد و بالندگي خود را به دنبال دارد، تصريح كرد: بايد فرهنگ غدير از طريق شبكه هاي مجازي در دنيا تسري يابد.

تحقيق و پژوهش در حوزه غدير تقويت شود

توليت حرم مطهر حضرت احمد بن موسي (ع) با تاكيد بر تقويت تحقيق و پژوهش در حوزه غدير، گفت: راه روشن ولايت همگان را به مقصود مي‌رساند.

آيت‌الله سيد علي اصغر دستغيب شيرازي با اشاره به اينكه نقش محوري در حفظ اصالت اسلام امر ولايت ايفا مي كند، اظهار كرد: تكويرهاي منحرف، داعشي‌هاي جنايتكار در شرايطي قرار دارند كه بي بهره از ولايت هستند.

مدير حوزه علميه رضويه شيراز با بيان اينكه دنيا به سرعت در سمت اسلام روي آوردند، افزود: حقيقت امر اين است ترويج اسلام در جهان، خير و بقاي بشريت را به دنبال داشته است.

مدير مركز خدمات حوزه هاي علميه فارس با اشاره به اينكه بايد در برنامه هاي فردي، مسائل خانوادگي، روابط اجتماعي و سياسي خود از سيره امام نخست شيعيان الگوگيري كنيم، تصريح كرد: راه روشن ولايت همه را به مقصد مي رساند.

نماينده اول خبرگان رهبري استان فارس با تسليت پيشاپيش شهادت امام محمد باقر (ع)، افزود: شخصيت واقعي باقرالعلوم در مقوله ولايت بايد به خوبي در جامعه شناسانده شود.

دستغيب شيرازي با بيان اينكه انسان بايد خود را همواره در مسير ولايت بداند، اظهار اميدواري كرد: برگزاري اين اجلاسيه از سوي ستاد دهه غدير كشور و آيت الله نظري پنجمين نشست و اجلاسيه را به خوبي برگزار كنند.

وي برگزاري اجلاسيه غدير در كنار مضجع فرزندان امام، مامن مناسبي براي خاندان آل الله است، افزود: بايد اين كنگره در منظر جهانيان به صورت گسترده و وسيع مقوله ولايت، ائمه معصومين و امامت را به خوبي منعكس كنند.

دستغيب بيان كرد: بايد در مقوله تحقيق و پژوهش و عواطف و احساسات را به مثابه عاشور، مسئله غدير را به صورت جهاني و دائمي در جهان ساري و جاري كنيم.

تمدن اسلامي در جهان ترويج يابد

بنيانگذار ستاد دهه غدير كشور با تاكيد بر استمداد از سيره اميرالمومنين(ع)، گفت: معنويت واقعي را در ولايت بايد جستجو كرد.

آيت الله عبدالله نظري خادم الشريعه در پنجمين اجلاس بين المللي دكترين جهاني غدير نئوتوري دهكده جهاني معرفت با اشاره به اينكه جهان به سمت تفاهم و استمداد در حوزه غديري بايد پيش برود، اظهار كرد: با استمداد از ولايت و امامت بايد به مقام روحانيت برسيم.

وي با بيان اينكه انسان ابدي بايد به ولايت مطلقه فقيه اعتقاد داشته باشد، افزود: بهترين تمدن را اسلام دارد و بايد اين تمدن ناب بشري در جهان ترويج يابد.

بنيانگذار ستاد دهه غدير كشور با اشاره به اينكه حقيت واقعي شيعه را بايد در غدير جستجو كرد، تصريح كرد: برگزاري اين اجلاس بين المللي در كنار مضجع شريف حضرت شاهچراغ را بايد به فال نيك گرفت و از بركات آن بهره گيري كرد.

جهان, تشنه فرهنگ غديري است

معاون كنسولي و امور مجلس و ايرانيان وزير امور خارجه با اشاره به اينكه جايگاه اخلاق در دنيا بسيار ضعيف شده است، گفت: جهان تشنه فرهنگ غديري است.

حسن قشقاوي با اشاره به اينكه جايگاه اخلاق در جهان بسيار ضعيف شده است، گفت: بايد فرياد اخلاق مداري را از طريق فرهنگ غديري در جهان ترويج كنيم.

وي با بيان اينكه ناپايداري بنيان خانواده اساسي ترين مشكل خانواده ها در برهه كنوني است، افزود: متاسفانه همجنس بازي و اعمال غيرشرعي جنسي هر روز در دهكده جهاني رو به فزوني است و متاسفانه همه جهان در خدمت ناپايداري خانواده است.

معاون وزير خارجه با اشاره به اينكه موارد فقهي براي حفظ بنيان خانواده بسيار اصولي و بر اساس عدل است، تصريح كرد: متاسفانه بحران خانواده در جهان جدي بوده و صرفا فرياد غدير مشكل جامعه را رفع مي‌كند.

وي با بيان اينكه حفاظت از محيط زيست مشكل جدي جامعه جهاني است، افزود: متاسفانه به جاي آباد كردن زمين و ترويج كشت و زرع به دنبال تخريب محيط زيست هستيم.

وي با اعلام اينكه ايران و كشورهاي منطقه متوجه بحران خشكسالي شدند، يادآور شد: بحران محيط زيست توسط مكتب عالي علوي قابل رفع است.

قشقاوي با بيان اينكه امروز جهان به شدت تشنه ترويج فرهنگ غديري است، افزود: نداي آزادي خواهي و عدالت طلبي اميرالمومنين (ع) بايد در جهان ترويج شود.

وي با اشاره به اينكه بسياري از كشورهاي آفريقايي آسيايي منطقه دوستدار اهل بيت هستند، تصريح كرد: نام بسياري از بيمارستان‌ها و مراكز آموزشي اين كشورها مزين به نام اهل بيت است.

معاون وزير امور خارجه با بيان اينكه اين وزارتخانه با حفظ مباني فكري و اصولي مي‌خواهد در مجامع بين المللي فعال شود، افزود: بايد حوزه‌هاي علميه در تئوري پردازي‌ها دستگاه ديپلماسي ايران را هدايت كنند.

وي افزود: با كمك اساتيد حوزه مي‌توانيم قطعنامه‌هاي علوي پسند را در جهان مخابره كنيم.

فرهنگ غدير در همه ايام سال ترويج شود

عضو مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر ترويج فرهنگ غديري در كشورهاي جهان، گفت: فرهنگ غدير در همه ايام سال ترويج شود.

آيت الله سيد شرف الدين ملك حسيني با اشاره به اينكه تبليغ به ديگران وظيفه همه آحاد جامعه در مقوله فرهنگ غديري است، اظهار كرد: جهان تشنه سيراب شدن از مكتب علوي است.

عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه هنر ابزار مناسبي براي رساندن پيام اميرالمومنين (ع) به جهان اسلام است، افزود: پيام غدير اين است كه برترين فرد بشر به جهانيان معرفي شود و علي (ع) اعلم انسان هستي است.

نماينده مردم كهگيلويه و بويراحمد در مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه پيام غدير، تحميل خداوند به انسان نيست، تصريح كرد: فرهنگ غدير متعلق به يك دهه نبايد باشد بلكه بايد در همه ايام سال ترويج و تبليغ شود.

نماينده ولي فقيه در استان كهگيلويه و بويراحمد با بيان اينكه امام راحل، آموزه‌هاي اسلامي را در جهان ترويج كرد: افزود: رمز ماندگاري غدير، تبعيت از ولي فقيه زمان است.

غدير به بالاترين قدرت سياسي جهان تبديل شده است

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: غدير به بالاترين قدرت سياسي جهان تبديل شده و هر حركت سياسي به بهترين جنبش هاي اجتماعي مبدل شده است.

سيد محمد غرضي با اشاره به اينكه سالانه بايد در اين كنگره بخشي از واقعه غدير را از قلم علماي بزرگ ديني به همگان معرفي شود، اظهار كرد: با اين اقدام در كوتاه ترين زمان ممكن، فرهنگ غديري از طريق ايران به كشورهاي جهان تسري مي‌يابد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه غدير را بايد به فضائل علي (ع) مربوط كنند، افزود: بيان فضائل علي (ع)، چيزي از فضائل پيامبر كم نمي‌كند و غدير مدعي است كه اسلام را تضمين و پايدار كرده است.

نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه نخستين پيام غدير بايد تبيين عملكرد واقعه غدير باشد، تصريح كرد: هيچ تاريخي مانند تاريخ اسلام به صورت مدون و سامان يافته در مورد واقعه غدير به آن به زيبايي پرداخته نشده است.

غرضي با بيان اينكه جنگ امروز در كشورهاي جهان به واسطه عدم باور به فرهنگ غديري است، افزود: غدير به بالاترين قدرت سياسي جهان تبديل شده و هر حركت سياسي به بهترين جنبش هاي اجتماعي مبدل شده است.

وي با اشاره به ايجاد نفاق از سوي برخي افراد در جامعه خطاب به جوانان حاضر در اين نشست، گفت: غدير تفرقه انداز نيست و به دنبال ايجاد اتحاد و همدلي بين آحاد جامعه است.

غدير واقعه تاريخي مربوط به زمان خاصي نبوده است

استاد حوزه علميه مشهد مقدس با اشاره به اينكه غدير يك عطيه بزرگي بوده كه خداوند به انسان نهاده است، گفت: غدير واقعه تاريخي مربوط به زمان خاصي نبوده است.

آيت الله سيد محمد كاظم شيرازي با اشاره به اينكه فلسفه غدير صرفا برگزاري جشن غدير نبايد باشد، اظهار كرد: غدير يك واقعه تاريخي صرفا، مربوط به زمان خود نيست.

وي با بيان اينكه غدير داراي پيام اصولي و هدفمند است، افزود: غدير يك عطيه بزرگي بوده كه خداوند به انسان نهاده است.

فرزند بزرگوار آيت الله شيرازي با اشاره به اينكه وظيفه علماي دين بايد تبليغ تفكر و فلسفه غدير به جهان بايد باشد، تصريح كرد: بسياري از دانشگاه هاي جهان اسلام، تشنه بهره مندي از فرهنگ غديري هستند.

وي با اعلام اينكه پيام غدير تا قيام قيامت ادامه دارد، افزود: از عيد غدير به عيد اكبر نامبردند و بايد اين عيد بزرگ براي مسلمين به خوبي برگزار شود.

شيرازي با اشاره به اينكه از آن سان عيد غدير، عيد اكبر شيعيان قلمداد مي شود چون شكوه اسلام در غدير ديده شده است.

وي با بيان اينكه محتواي غدير هويت شيعي ما است، گفت: شيعه منهاي پذيرش غدير شيعه نيست و بايد به مسئله غدير اهميت دهيم و اهتمام بورزيم.

اين استاد حوزه علميه مشهد مقدس با اشاره به اينكه تفكر و فرهنگ غديري هنوز به نحو شايسته اي بين آحاد جامعه ترويج نشده است، افزود: اجلاس هاي تبيين جايگاه غدير بايد در ايران و جامعه شيعي به كرات برگزار شود.

وي با بيان اينكه خطبه غدير يك فرهنگ است و تمام محتواي غدير را در خطبه غدير مي‌تواند يافت، تصريح كرد: روحانيان در نشر صحيح خطبه غدير بين مردم جامعه اهتمام كنند.

شيرازي با اعلام اينكه حضرت احمد بن موسي (ع) داراي جايگاه بالايي در بين انبيا الهي هستند، افزود: هنوز بسياري از مردم داخل و خارج كشور، شخصيت واقعي شاهچراغ را نشناختند.

منبع: خبرگزاري تسنيم

دسته ها : اخبار - ارتباطات
چهارشنبه نهم 7 1393 19:44
 
عده‌اي از فضانوردان پا را فراتر مي گذارند و به اكتشاف فضاهاي ميان ستارگان مي پردازند.
به گزارش خبرنگار سينماي جهان باشگاه خبرنگاران؛

نام فيلم: در ميان ستارگان

داستان:عده‌اي از اكتشافگران تا از يك راه باريكي از محدوديت هاي سفر فضايي رها شوند و فضاهاي وسيع ديگري را ميان ستارگان كشف كردند.

كارگردان: كريستوفر نولان

نويسندگان: جاناتان نولان، كريستوفر نولان

بازيگران: متيو مك‌كوناهي، آن هت اوي و جسيكا چاسيتن
 
زمان نمايش: 7 نوامبر 2014    منبع: باشگاه خبرنگاران
دسته ها : اخبار - ارتباطات
چهارشنبه نهم 7 1393 0:8
 
"جيمز گان" به همراه 4 كارگردان ديگر هيات داوران جشنواره فيلم "توكيو" را تشكيل خواهند داد.
به گزارش خبرنگار سينماي جهان باشگاه خبرنگارانو به نقل از هاليوود ريپورتر، مقامات برگزار كننده جشنواره فيلم "توكيو" به تازگي از انتخاب "جيمز گان" به عنوان رئيس هيات داوران خبر دادند. در اين جشنواره 30 فيلم به نمايش در خواهد آمد. در حواشي اين جشنواره "تيم برتون" و "تاكشي كيتانو" جايزه "سامورائي" را دريافت خواهند كرد.
 
فيلم‌هايياز كشورهاي "فرانسه"، "بلژيك"، "ژاپن"، "چين"، "روسيه" و "ايالات متحده" بر سر جايزه بزرگ "ساكورا" به ارزش 50 هزار دلار و جوايز ديگر به رقابت خواهند پرداخت.
 
هيات داوران اين جشنواره متشكل است از "جان اچ لي"كارگردان كره‌اي فيلم "لحظه‌اي براي به ياد آوردن"، "رابرت كوتيچ" كارگردان فيلم "زرد قانوني"،‌ "جان خو" كارگردان سنگاپوري فيلم "تاتسومي" و"هيروشي شينا گاوا" كارگردان ژاپني.
 
فيلم‌هاي اين جشنواره از ميان يك هزار و سيصد و هفتاد و سه فيلم از 92 كشور برگزيده شده است.
 
درجشنواره امسال تمركز بيشتر روي انيميشن است. از جمله اين آثار مي‌توان به انيميشن "جنگ‌هاي گارم" ساخته "ماموروايشي" و "پيكمين" ساخته‌ي خالق بازي "قارچ خور"، "شيگرو مياموتو" اشاره كرد. در اين جشنواره انيميشن آمريكايي "قهرمان بزرگ 6" نيز به نمايش در خواهد آمد. اين نمايش تازه ترين اثر كمپاني "ديزني" است.
 
فيلم داخلي "پارايسته" ساخته "ياكاشي يامازاكي" در مراسم اختتاميه‌ي اين جشنواره روي پرده خواهد رفت.
 
بيست و هفتمين دوره‌ي جشنواره فيلم "توكيو" از 23 اوكتبر تا 31 اوكتبر به طول خواهد انجاميد.  منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دسته ها : اخبار - ارتباطات
چهارشنبه نهم 7 1393 0:6
 
آزمايشگاه الكترونيك


در عصر تكنولوژي و صنعت، با توجه به پيشرفت روزافزون جهان به سمت مدرنيزه شدن و با نگاهي به پيرامون خود به سرعت در مي يابيم كه امروزه در دنيايي كه به دنياي الكترونيك و ارتباطات بدل شده وظيفه ي دانشگاه ها در زمينه توسعه جامعه اي پيشرفته و خودكفا مطابق با معيار هاي علمي امروزي بسيار داراي اهميت مي باشد. آزمايشگاه الكترونيك و مدار موسسه آموزش عالي ايرانيكا مطابق با استانداردهاي روز فراهم شده و با داشتن دستگاه هايي اعم از سيگنال ژنراتور Function، منبع تغذيه AC , DC، اسيلوسكوپ، آوومتر(ولتمتر، اهم متر،آمپرمتر) و همچنين اساتيد مجرب و فضايي دوستانه محيط كاملي براي دانشجويان فراهم آورده است. دانشجويان عزيز مي توانند آزمايشهايي همچون فيلترها، كار با مدارات ترانزيستوري، آزمايش هاي مربوط به تكنيك پالس و الكترونيك صنعتي، آزمايش هاي مربوط به OP-AMPها، مدارات ديجيتالي، مدارهاي تلويزيوني، مدارات مخابراتي مدلاتورها و دي مودلاتورها اعم از AM , FM , PM و ساير آزمايشهاي الكترونيكي را انجام دهند.








              

    تجهيزات آزمايشگاه الكترونيك

مالتي مترروميزي، منبع تغذيعهDC دوبل ديجيتال 3 كانال 2 كانال، اسيلوسكوپ، فانكشن ژنراتور3 مگاهرتز، آمپرسنج، ولت سنج، بردبرد، گيرسوسماري، لامپ مهتابي، سيم لخت كن، اهم متر، هويه قلمي، قلع، ترمينال تغذيه، قلع كش، ترانس 6 ولت، جعبه ترانس، اسيد مدار چاپي، فيبر مدار چاپي.

 منبع: موسسه آموزش عالي علوم . فناوري آريان
يکشنبه ششم 7 1393 22:53
 
سرقت اطلاعات با لمس رايانه سرقت اطلاعات با لمس رايانه

يكي از پيش پا افتاده‌ترين راه‌ها براي نفوذ در يك رايانهيافتن يك رخنه در سيستم يا تدارك حمله‌اي براي نفوذ است كه نمي‌توان هيچ يك از اين روش‌ها را سريع و راحت توصيف كرد. اما گروهي از دانشجويان روشي ساده‌تر را براي نفوذ در يك رايانه يافته‌اند كه از طريق لمس آن ميسر مي‌شود.

با استفاده از اين روش مي‌توانيد در حالي كه يك دست‌بند ديجيتايزر به‌دست داريد، تنها با لمس كامپيوتر، تغييرات هرچند كوچك در پتانسيل الكتريكي را بسنجيد تا با استفاده از آن حتي بتوانيد كليد‌هاي قفل‌گذاري بسيار قوي‌تر را نيز آشكار سازيد. براي انجام اين كار حتي لازم نيست تا با استفاده از دست خود مستقيماً رايانه‌ي مورد نظر را لمس كنيد، بلكه دانشمندان با استفاده از كابل‌هاي ويدئويي يا كابل‌هاي شبكه‌ي متصل نيز قادر به شناسايي كليدها شده‌اند.

شايد هم‌اكنون اين نگراني در شما ايجاد شده باشد كه درصورت لمس گجت‌هاي شما توسط افراد ديگر، اطلاعات شما به سرقت خواهد رفت، اما اين گونه نيست، چراكه اين فناوري با تمركز روي نرم‌افزار رمزگذاري GnuPG كه به منظور رمزگذاري و حفاظت از اطلاعات شما در ارتباطات به‌كار برده مي‌شود، توسعه يافته است. افرادي كه درصدد دريافت اطلاعات و رمزگشايي آن‌ها هستند، بايد الكتريسيته جريان يافته را نيز تحت نظر خود بگيرند. با توجه به ساختار اين روش متوقف كردن آن نيز كار ساده‌اي نيست و در صورتي كه علاقه‌اي به حفظ و نگه‌داري سيستم‌هاي حساس خود بصورت ايزوله يا براي مثال در داخل قفس فارادينداشته باشيد(!)، پس بايد هر لحظه در انتظار تماس فيزيكي نفوذگران با سيستم و در نتيجه سرقت اطلاعات به روش ذكر شده باشيد.


 منبع: زوميت
 نويسنده: حسين خليلي صفا
دسته ها : ارتباطات
يکشنبه دوم 6 1393 21:31

عكسش بسيار تحريك كننده بود!، رفتم تا باهاش ارتباط برقرار كنم بهش پيغام دادم افتخار اشنايي باشما رو دارم؟ اونم در كمال تعجب جواب داد و آشنايمون شروع شد تا جايي كه سر از ناكجاها در آوردم!و به او و چه بسا بهتر است بگويم به شبكه هاي اجتماعي معتاد شدم و حتي از نان شب هم برايم واجب تر شد! اين داستان بسياري از جوانانيست كه گويا در اين شبكه هاي اجتماعي افتاب برايشان غروب نميكند و حتي با داشتن نقش همسري از خواب شبانه خود زده اند ...

هدي سادات پاكنهاد - بخش اجتماعي تبيان
وايبر

اگرتاكنون پاي صحبت بزرگ ترهاي خود نشسته باشيد و از تفريحات و عادت هاي پدرانمان  كه يك يا دو نسل با ما تفاوت دارند گوش داده باشيد شاهد تفاوت چشمگيري خواهيد بود.تفاوت در رفتار،نگرش،آداب اجتماعي ،مد و حتي تفريحات. در گذشته مدهاي جوانان خلاصه ميشد در گذاشتن دندان طلا و پوشيدن شلوار پاچهگشاد و ...و تفريحات آنها هم كفتر بازي و معركه گيري و رفتن به ديد و بازديد خانه اقوام بود اما امروز با مدهاي عجيبي روبرو هستيم كه جوانان را به سمتي كشانده كه حاضر هستند براي زيباتر شدن ،خود را عذاب دهند.مدهايي مثل سوراخ كردن قسمت هاي مختلف بدن،تتو كردن و...تفريحات آنها هم كه جاي خود دارد كه امروز به يكي از دغدغه هاي خانواده ها و مسئولين تبديل شده استكه اغلب جوانان وقت خود را به بطالت در شبكه هاي اجتماعي مي گذرانند به طوري كه متاسفانه بسياري از امور از جمله سبك زندگي اين افراد تحت الشعاع اين شبكه هاي اجتماعي قرار گرفته است.

آيا مي دانستيد ايرانيان بيشترين آمار استفاده از شبكه هاي اجتماعي را دارند؟و اما آيا جوانان تا بحال از خود پرسيده اند كه اين شبكه هاي اجتماعي مثل وايبر،وات ساپ،لاين و ..كه اغلب رايگان هستند چه اهدافي را دنبال مي كنند و چه انگيزه اي دارند؟آيا مديران و گردانندگان اين شبكه هاي اجتماعي دلشان به حال ما سوختهو به فكر اوقات فراغت جوانان ما هستند؟!

بايد با چشم باز به اين دام هاي پنهان نگاه كنيم و اهداف پشت پرده شركت ها را بررسي كنيم تا در دامبه ظاهر چرب و شيرين اين شبكه ها نيفتيم.

اين شبكه هاي ويرانگر با چراغ خاموش جمعيت زيادي از جوانان را به خود معتاد كرده و فرصت رنگي و دور هم جمع شدن در كنار خانواده،فرصت مطالعه كردن و فرصت با خودن بودن را از جمعيت كثيري از جوانان كشورمان را گرفته است لذا بزرگترين خطر اين شبكه ها اين است كه عمر و وقت گرانبها ي مخاطبين را ميگيرد و اين شبكه ها به دليل جذابيتي كه دارند باعث ميشود جوانان شيرين ترين لحظات خود را سر اينگونه شبكه ها بگذرانند ومتاسفانه ديده ميشود كه اين شبكه هاچندين نفر از اعضاي خانواده را به خود مشغول كرده و فرصت گرانبهاي زندگي خانوادگي را مورد هجمهقرار داده است .

مسلما استفاده افراطي از هروسيله اي ممكنه است مضراتي داشته باشد و گاه انسان را در منجلابي بيندازد كه قابل جبران نباشد لذا اگر دولت و روانشناسان و رسانه ها بتوانند فرهنگ سازي مناسبي در استفاده ازاين ابزارها فراهم كنند نه تنها مشكلي در خانوادهها به و جود نخواهد آمد بلكه خود ممكن است زمينه پيشرفت بسياري از مسائل را ايجاد كند

دردناكتر از همه اين است كه اين شبكه هاي اجتماعي به زمينه مناسبي براي سرويس جاسوسي رژيم صهيونيستي تبديل شده است تا از اين طريق اقدام به شكار جوانان براي جاسوسي اشغالگران نمايند لذا جوانان بايد در استفاده شبكه هاي اجتماعي هوشيار بوده و در تعامل با ديگر كاربران جانب احتياط را رعايت كنند ,در ارتباط با شبكه هاي اجتماعي بايد آگاهيهاي لازم را درباره نحوه استفاده مفيد از اين فناوري را به جوانان ارائه دهيم.

يكي ديگر از اهداف شبكه هاي اجتماعي نشانه گرفتن بنيان خانواده است و متاسفانه استفاده بانوان از شبكه هاي اجتماعي مثل وايبر و وات ساپ و لاين و..بيشتراز آقايان است و از آنجا كه خانم ها در منزل كانون گرم به حساب مي آيند هيچ چيز بدتر از اين نيست مادر خانواده درگير و معتاد اين شبكه هاي اجتماعي شود و بدتر از همه اينكه برخي از خانم ها در اين شبكه هاي اجتماعي اقدام به درد دل با برخي افراد مي كنند كه اصلانمي دانند هويت آن شخص حقيقي است و يا نه؟؟؟! و اين مساله باعث فاش شدن اسرار خانوادگي شخص مي شود و ممكن است بعدا توسط خود اين افراد عليه شخص استفاده شود كه اين مساله مشكل زا بوده است.

از طرف ديگر از آنجا كه يكي از نيازهاي دوران جواني داشتن دوست زياد و گرايش به جنس مخالف است ،برخي جوانان از طريق اين شبكه ها دست به دوستي هاي مجازي مي زنند و به خاطر بر طرف كردن اين نياز اكثر ارتباطات در فضاي مجازي اين است كه دوست بشيم ،حرف بزنيم ،قرار بذاريم و...اين در حاليست كه در برخي موارد هويت حقيقي شخص اصلا مشخص نيست و ممكن است فرد دختر باشد و با هويت يك پسر در اين فضا ظاهر شود در اينصورت فرد مدتها وقت خود را صرف كسي كرده كه هويتش مشخص نيست! كافيست فقط يه كم كلاه خود را قاضي كنيم و ببنيم در مقابل اين فرصت طلايي كه صرف كرديم آن هم براي كسي اصلا او را نمي شناسيم ،حتي مطمئن نيستيم كه هويت او چيست!چه داده و چه گرفته ايم؟! متاسفانه ادامه اين ارتباطات در بلند مدت خود را نشان ميدهد وتاثير زيادي در رشد شخصيت كاربرانآنها خواهد داشت.

بايد به اين نكته توجه كنيم كه شبكه هاي اجتماعي مثل وايبر و وات ساپ و ... تازه تاسيس هستند و هنوز امتحان خود را پس ندادهاند لذا هيچگونه تضميني براي امنيت در اين شبكه هاي اجتماعي وجود ندارد و در آينده نه چندان دور تمامي مشكلات خود را نشان خواهد داد كه گرفتاري هاي بسياري را برخي افراد در پي خواهد داشت.

شبكه هاي اجتماعي با وجود مضراتي كه دارند اما ما منكر اين نيستيم شبكه هاي اجتماعي ممكن است فوايدي هم داشته باشد مثل اينكه شما را با دوستان و آشنايانتان مرتبط ميسازد تا هميشه و همه جا با آنها ارتباط داشته باشيد و اگر مشغله هاي زندگي فرصت ديدوبازديدها را از مردم گرفته است حداقل از اين طريق جوياي احوال هم شوند .

شبكههاي اجتماعي با وجود مضراتي كه دارند اما ما منكر اين نيستيم شبكه هاي اجتماعي ممكن است فوايدي هم داشته باشد مثل اينكه شما را با دوستان و آشنايانتان مرتبط ميسازد تا هميشه و همه جا با آنها ارتباط داشته باشيد و اگر مشغله هاي زندگي فرصت ديد وبازديدها را از مردم گرفته است حداقل از اينطريق جوياي احوال هم شوند

مسلما استفاده افراطي از هر وسيله اي ممكنه است مضراتي داشته باشد و گاه انسان را در منجلابي بيندازد كه قابل جبران نباشد لذا اگر دولت و روانشناسان و رسانه ها بتوانند فرهنگ سازي مناسبي در استفاده ازاين ابزارها فراهم كنند نه تنها مشكلي در خانوادهها به و جود نخواهد آمد بلكه خود ممكن است زمينه پيشرفت بسياري از مسائل را ايجاد كند يك مثال معروفي هست كه مي گويد يك چاقو اگر در دست يك كودك باشد ممكن است به خود و ديگران صدمه بزند اما همان چاقو در دست يك پزشك وسيله نجات انسان است لذا استفاده صحيح از شبكه هاي اجتماعي بايد فرهنگ سازي شود كه بيشتر مواقع مسئولين ما به جاي فرهنگ سازي محدود سازي را اعمالمي كنند و آن يكي از نواقص است.

در جامعه ايي كه ازادي هاي جوانان با برخي از كج سليقگي ها منحرف شده اندو نتوانسته اند حرفشان را بزنند پس حرفهاي نگفته در دلشان انباشته شده و امروز طغيان هايي ميكنند كه اصلا برازنده يك جوان ايراني نيست و امروز جوانان دنياي مجازي را راهي برايخالي كردن تمام عقده هايشان مي بينند لذا همه الاخصوص مسئولين بايد دست دردست هم دهند كه روش هاي صحيح استفاده از شبكه هاي اجتماعي در بين جوانان به خوبي جا بيفتد تا شاهد استفاده نادرست آنها از اينگونه شبكه هاي اجتماعيو در پس آن انحراف جوانان نباشيم

دسته ها : ارتباطات
پنج شنبه سیم 5 1393 3:10

ايميل 40 ساله شد عكس


ايميلوارد چهلمين سالگرد تولد خود شد. در اين راستا يك سايت اينترنتي در طرحي گرافيكي 40 سال تاريخ تكامل پست الكترونيك را به تصوير كشيده است.

درچهل سال اخير، ايميل از يك ابزار محدود و قابل استفاده تنها براي تعداد كمي از دانشمندان علوم رايانه به يك ابزار ارتباطاتي پرقدرت در سطوح شخصي وحرفه اي تبديل شده است.

ايميل

اولينايميل را يك مهندس انفورماتيك به نام "ري تاملينسون" اواخر سال 1971 ارسالكرد. يكسال بعد، اين مهندس جوان، يك سيستم ويژه را براي تبادل انفورماتيك پيامها ميان دانشگاهها از طريق سيستم يكپارچه اينترنت ARPANET راه اندازي كرد.

در اين راستا، بزرگان فناوري اطلاعات از هم اكنون جشنهاي چهلمين سالگرد تولد پست الكترونيك را آغاز كرده اند.

بههمين منظور سايت mashable.com در تصويري گرافيكي 40 سال تاريخ تكامل اين ابزار ارتباطاتي را روايت كرده است. اين طرح گرافيكي، رويدادهاي مهم مرتبط به ايميل را به شرح زير دسته بندي كرده است:

1971 يك مهندس انفورماتيك به نام "ري تاملينسون" اولين ايميل را ارسال كرد. در اين ايميل نوشته شده بود:

qwertyuiop-send

1976 ملكه اليزابت دوم به عنوان اولين مقام عالي رتبه يك كشور يك ايميل ارسال كرد.

1978 اولين سيستم الكترونيك ارسال پيامهاي خارج از شبكه دانشگاهها راه اندازي شد.

1982 براي اولين بار واژه "ايميل" استفاده شد و "اسكات فالمن" اولين صورتك خندان را اختراع كرد :-)

1989 پيامهاي صوتي "خوش آمديد"، "فايل انجام شد"، "شما يك ايميل داريد" و "خداحافظ" براي سيستم AOL ضبط شدند.

اولين ايميل را يك مهندس انفورماتيك به نام "ري تاملينسون" اواخر سال 1971 ارسال كرد

1997 مايكروسافت سرويس پست الكترونيك "هات ميل" و سپس سرويس Outlook را راه اندازي كرد.

1998 اصطلاح "اسپم" (هرزنامه) وارد فرهنگ لغات آكسفورد شد و شركت وارنر بروس سيستم you"ve got mail را راه اندازي كرد.

2003"هامر سيمپسون" شخصيت كارتون "سيمپسونها" ايميل خود را ساخت و جورج بوش، رئيس جمهور وقت آمريكا اولين قانون مبارزه با هرزنامه ها را امضا كرد.

2004 حروف اختصاري كه هنگام نوشتن چت و ايميل به كار مي روند وارد فرهنگ لغات آكسفورد شدند.

2007 گوگل سرويس "جي- ميل" را در دسترس عموم قرار داد.

2008 پروتكل امنيت ضد فيشينگ تصويب شد.

2011 واژه e-mail  به email تغيير يافت

بخش ارتباطات تبيان


منبع: الف.

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:27

آمار كامپيوترهاي كل جهان

چند ايميل در روز مبادله مي شود؟ 


كاربرانآرام پشت لپ‌تاپ‌ها، رايانه‌ها و موبايل‌هايشان نشسته‌اند. اما در پس اين ظاهر، روزانه 144بيليون ايميل رد و بدل مي‌شود و اينگونه است كه اينترنت دردستان ماست...
اينترنت،ايميل

استفادهاز اينترنت و ابزارهاي فناوري اطلاعات به شدت در حال رشد است به نحوي كه براساس آمارهاي ارائه شده از سوي پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات روزانه 144 بيليون ايميل در جهان مبادله مي شود و بررسي هاي صورت گرفته از وجود 104 بيليون كامپيوتر شخصي حكايت دارد.

رشد استفاده از اينترنت و فناوري اطلاعات از وجود 2.5 بيليون نفر بر روي وب حكايت دارد و براساس آمارهاي ارائه شده از سوي پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات 34 درصد از كل جمعيت جهان كاربران شبكه هاي وب هستند.

براساس بررسي‌هاي صورت گرفته با توجه به اينكه استفاده از ابزارهاي فناوري اطلاعات روز به روز شتاب بيشتري به خود مي گيرد آمار كاربران جهاني ايميل 2.2 بيليون برآورد مي‌شود و ميزان ترافيك روزانه ايميل در جهان 144 بيليون است.

تا پايان دسامبر سال 2012 بالغ بر 634 ميليون وبسايت در دنيا به ثبت رسيده و در طول يكسال نيز 51 ميليون وبسايت جديد به اين آمار اضافه شده است.

رشداينترنت به حدي فراگير شده كه شبكه‌هاي اجتماعي يكي از مهم‌ترين كاربردها را براي كاربران اينترنت به همراه دارد و براساس بررسي هاي به عمل آمده، 74درصد كاربران اينترنت در اين شبكه ها هستند و 22 درصد آنها كاربران تمام وقت آنلاين هستند.

بررسيهاي صورت گرفته از وجود 104 بيليون كامپيوتر شخصي و بيش از 10 بيليون دستگاه متصل به اينترنت در جهان حكايت دارد و با اين وجود هم اكنون حركت اصلي در فناوري اطلاعات در دنيا به سمت رايانش ابري ارزيابي مي شود

براساساين آمارها، روزانه بيشتر از 2 بيليون ويدئو در شبكه اجتماعي يوتيوب آپلودمي‌شود و ماهانه 32 بيليون جست‌وجو در شبكه توئيتر صورت مي گيرد. همچنين كاربران توئيتر در ماه 200 ميليون مطلب روي اين شبكه توئيت مي كنند و 1.2 تريليون جستجو نيز ماهانه روي گوگل صورت مي گيرد.

بررسي هاي صورت گرفته از وجود 104 بيليون كامپيوتر شخصي و بيش از 10 بيليون دستگاه متصل بهاينترنت در جهان حكايت دارد و با اين وجود هم اكنون حركت اصلي در فناوري اطلاعات در دنيا به سمت رايانش ابري ارزيابي مي شود.

پژوهشگاه علومو فناوري اطلاعات همچنين تغيير رويكرد پژوهشگران را از ديگر مزاياي رشد استفاده از اينترنت و فناوري اطلاعات برآورد مي كند به نحوي كه هم اكنون پژوهشگران از ابزار جستجوي جامعي مانند گوگل اسكولار براي تحقيق استفاده ميكنند؛ همچنين رشد مقالات و كتب الكترونيكي از ديگر اتفاقاتي است كه رويكردپژوهشگران براي استفاده از منابع علمي را تغيير داده است و آنها از زوترو،مندلي و اندتوت به عنوان ابزار پژوهش استفاده مي كنند.

تاپايان دسامبر سال 2012 بالغ بر 634 ميليون وبسايت در دنيا به ثبت رسيده و در طول يكسال نيز 51 ميليون وبسايت جديد به اين آمار اضافه شده است

استفادهاز شبكه هاي اجتماعي براي تحقيق و پژوهش موضوع ديگري است كه كاربرد استفاده از اين ابزار را افزايش داده به نحوي كه با تغيير رويكرد پژوهشگران، آنها از ابزارهايي مانند ريسرچ گيت - Research Gate - ، انجمن -Anjoman - و اكادميا - Academia - براي تحقيق استفاده مي كنند و ارائه دروس نيز به صورت متن باز - Open Courseware - صورت مي گيرد و از ابزارهاي آنلاين در تدريس حتي كلاسهاي حضوري استفاده مي شود.

براساس اين تحقيقات، انجام مراحل ارائه پيشنهاد تا پذيرش تحقيقات و پژوهش به صورت آنلاين نيز از ديگر مواردي است كه از تغيير رويكرد پژوهشگران با استفاده ازابزارهاي فناوري اطلاعات حكايت دارد.

بخش ارتباطات تبيان


منبع: ايتنا
دسته ها : اجتماعي - ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:26

موهبتي به نام اينترنت پرسرعت


روزگاريبود كه رايانه هاي شخصي به برخي از خانه ها وارد شده بودند. خانه هايي كه اغلب به قشر نسبتا مرفه جامعه تعلق داشت. مدتي گذشت تا قشر متوسط هم از داشتن رايانه بي بهره نماندند.
آن زمان صحبت از اين بود كه امكاناتي در سيستم رايانه ها به وجود آمده كه از طريق آن، مي توانيد به شبكه اينترنت متصل شويد و به تماشاي صفحاتي بپردازيد كه شما را از اخبار دنيا مطلع مي كند. زماني كه تقريبا به دو دهه قبل مربوط مي شود. وقتي كه عده اي از افراد ساكن تهران از طريق خط تلفن و پرداخت مبلغي به مخابرات، امكان اتصال به شبكه اينترنت را پيدا كردند. به اين ترتيب استفاده از اينترنت در جامعه ما آغاز شد.
اينترنت

اكنوناوضاع به گونه اي است كه اغلب افراد به دسترسي روزانه به اينترنت، عادت كرده اند و اين اقدام به بخشي از زندگي روزمره شان تبديل شده است. بسياري از فعاليت هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي از طريق شبكه جهاني اينترنت پيگيري مي شود و عدم دسترسي به اين شبكه ممكن است براي برخي از افراد ضرر و زيان هايي را به دنبال داشته باشد. به طور كلي شواهد و دلايل زيادي وجود دارند كه نشان مي دهند اينترنت به جزء مهمي از زندگي مردم تبديل شده است.

ايندر حالي است كه ابزارهايي همچون فيلترينگ در كشور ما، مانع و ترمزي براي ورود به برخي از سايت ها ايجاد كرده است. سايتهاي از قبيل فيس بوك و يوتيوبكه از نظر برخي از كارشناسان رسانه و ارتباطات، سايتهايي هستند كه فعاليت جاسوسي انجام مي دهند و اين يكي از دلايلي است براي فيلترينگ اين سايتها. هرچند همه روزه فيلترشكن هايي طراحي مي شوند و به راحتي در دسترس افراد متقاضي قرار مي گيرند تا به اين واسطه بتوانند از فيلترهاي موجود عبور كنندو به سايت مورد نظر خود برسند.

مدتي سخن از راه اندازي اينترنت مليمطرح بود و اكنون اين اتفاق افتاده و ايرانيان مي توانند از شبكه اينترنت ملي استفاده كنند. البته به نظر مي رسد اين طرح مطلوب و مناسب است ولي رويكرد مردم نسبت به اين مسئله مهم است و اينكه اين طرح تا چه حدي مي تواندانتظارات را برآورده سازد.

آسيب‌شناسياين موضوع كه چرا هنوز در ايران سرعت اينترنت به حد مطلوبي نرسيده و حتي گاهي با قطع شدن هم روبه‌روست نكته‌ي تازه‌اي نيست. اما صحبت بر سر اين استكه به واقع افزايش سرعت اينترنت چه تبعاتي را به دنبال دارد

آنچهمشخص است اينكه شرايط جامعه و دنياي امروز به گونه اي است كه نمي توان مانع از دسترسي مردم به شبكه جهاني اينترنت شد و بلكه بايد به خواسته هاي كاربران اينترنت هم توجه كرد. مثلا خواسته هايي مبني بر افزايش سرعت اينترنت در ايران كه برخي از اين موضوع به عنوان شمشيري با دو لبه ي تيز ياد كرده اند. به راستي افزايش سرعت اينترنت امري خوب و مطلوب است يا مسئلهاي ناشايست و خطرناك است؟

اعتياد به اينترنت

آسيب‌شناسياين موضوع كه چرا هنوز در ايران سرعت اينترنت به حد مطلوبي نرسيده و حتي گاهي با قطع شدن هم روبه‌روست نكته‌ي تازه‌اي نيست. اما صحبت بر سر اين استكه به واقع افزايش سرعت اينترنت چه تبعاتي را به دنبال دارد.

از ديدگاه مسئولين سرعتي كه براي خواندن صفحات وب و چك كردن ايميل لازم است، همين سرعتي است كه در حد متوسط فعلي قرار دارد. اما آنچه مشخص است اينكه تنها كاربرد اينترنت، خواندن ايميل، اخبار متني سايت‌هاي خبري يا كتاب نيست. به‌روزرساني سيستم عامل، نرم‌افزارهاي آنتي‌ويروس و دريافت نسخه‌ي جديد نرم‌افزارهاي پركاربرد، به خصوص از آنجا كه به امنيت اطلاعات كاربران مرتبط است، نيازي مهم است كه با توجه به حجم چند ده مگابايتي بسته‌هاي به‌روزرساني و نسخه‌هاي جديد نرم‌افزارها، با سرعت فعلي اينترنت، وقت زياديرا از كاربران خانگي مي‌گيرد.

به نظر مي رسد كه در جامعه ما مسائل امنيتي و اجتماعي در رابطه با افزايش سرعت اينترنت، قرار دارند. وقتي اينترنتي پرسرعت وجود داشته باشد، امكاناتي همچون دسترسي آسان به شبكه‌هاي ماهواره‌اي، و ”�بحث آپلود و دانلود سريع اطلاعات، براي افراد وجود دارد و احتمالا همين موارد باعث شده است كه حركت به اين سمت، با كندي صورت پذيرد.

وجودرابطه بين رخدادها و جنبش‌هاي اجتماعي سال‌هاي اخير، با توسعه‌ي فناوري‌هاي ارتباطي، فرضيه‌اي است كه روزبه‌روز بر صحت آن افزوده مي‌شود (امير مظاهري و سليمي، پاييز 1390). در واقع اينترنت و فضاي مجازي امروزه نه به عنوان يك وسيله، بلكه به عنوان بستري كه مخاطب را در اين نظام‌هاي ارتباطي، از مصرف‌كنندگان پيام، به توليدكنندگان آن تبديل كرده است، امكان جذب ميليون‌ها خواننده‌اي را كه هر كدام‌ مي‌توانند در لحظه، يك نويسنده، ويراستار، عكاس يا مستندساز آني باشند، فراهم كرده است (لوينسون، 2010).

 سايت‌هايينظير يوتيوب، كه شبكه‌ي اشتراك فيلم است، اين امكان را به مخاطب مي‌دهد كههر گاه در بطن يك رويداد قرار داشت، به سرعت خبرها و تصاوير آن رويداد را براي همه‌ي جهان ارسال كند.

مدتيسخن از راه اندازي اينترنت ملي مطرح بود و اكنون اين اتفاق افتاده و ايرانيان مي توانند از شبكه اينترنت ملي استفاده كنند. البته به نظر مي رسداين طرح مطلوب و مناسب است ولي رويكرد مردم نسبت به اين مسئله مهم است و اينكه اين طرح تا چه حدي مي تواند انتظارات را برآورده سازد

احتمالاهمين مسائل موجب شده اند تا ابزارهايي همچون فيلترينگ در جامعه ما استفادهشوند و يا تمايل چنداني به استفاده كاربران از اينترنت پرسرعت وجود نداشتهباشد. مقصود همان سرعتي است كه در برخي كشورها استفاده مي شود.

علاوه بر مسائل امنيتي و مسائل سياسي، مي توان به موضوعات اجتماعي مرتبط با اين امر، اشاره كرد. مسئله‌ اي با عنوان خانواده.

 درسال‌هاي اخير، موضوع شبكه‌هاي ماهواره‌اي، به ويژه تأثيرات شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي‌زبان و اقبال نسبي مخاطبان ايراني به اين شبكه‌ها، در محافل مختلف فرهنگي و اجتماعي، مورد توجه و تمركز بوده است. بر اساس نظرسنجي‌هاي به‌دست‌آمده، حدود 60 درصد مردم كشور مخاطب ماهواره هستند كه در سال‌هاي اخير به سمت اين رسانه كشيده شده‌اند (بيچرانلو، 1390).

اينترنت

مسلماوجود اينترنت پرسرعت مي تواند امكاني را براي آن دسته از افراد كه آنتن ماهواره ندارند، فراهم كند تا با دانلود برنامه هاي ماهواره اي، مخاطب ثابتي براي اين برنامه ها باشند. برنامه هايي از قبيل گزارش، خبر و فيلم و سريال. همين موارد ممكن است ايجاب كننده اي براي عدم دسترسي به اينترنت پرسرعت باشند. اما به واقع تا چه زمان مي توان به اينگونه اقدامات پرداخت؟ آيا براي آن كسي كه به دنبال تماشاي يك فيلم است، به جز اينترنت وماهواره، گزينه ديگري وجود ندارد؟

 واقعيت اين است كه عصر امروز، عصر ارتباطات است و همه ما در يك جامعه ي اطلاعاتي زندگي مي كنيم. جامعه اي كه هر روز ابزارها و فناوري هاي تازه اي را به ما معرفي ميكند و گزينه هاي متعددي و متنوعي را پيش روي كاربران خود قرار مي دهد. آنچه مسلم است اينكه بايد به فكر ارتقاي انديشه و فرهنگ استفاده كاربران از اين ابزارها باشيم. وجود اينترنت پرسرعت و كم سرعت، ماهواره و ... در هر شرايطي داراي نقاط مثبت ومنفي به طور توامان است. همانطور كه وجود يك چاقوي تيز در آشپزخانه ضروري به نظر مي رسد. چاقويي كه كارآي بسيار زيادي دارد و در عين حال ممكن است موجب وارد شدن جراحتي باشد. آنچه مهم است اينكه يك كاربر بداند كه از يك وسيله به چه صورتي بايد استفاده كند. بايد بپذيريم كه نمي توان اين وسيله را از كاربر گرفت و او را از استفاده منع كرد. تنها راه باقيمانده اين است كه به فكر رشد انديشه ها باشيم. چون سرپوش گذاشتن و سركوب كردن و ممانعت كردن، هرگز علاج كننده نيست. بايد به راهكارهاي ريشه اي و  عميق فكركرد تا بتوان به نتيجه اي ماندگار و با ثبات دست پيدا كرد.

پي نوشت:

امير مظاهري و م. سليمي، تحول وسايل ارتباطي در سال‌هاي 2000-2020 و آينده‌نگري آن، مجله‌ي جهاني رسانه، پاييز 1390، ص 2.

بيچرانلو، تلويزيون و چالش‌هاي پيش رو در فضاي نوين رسانه‌اي ايران، 1390، ص 2.

لوينسون، استاد ارتباطات و مطالعات رسانه‌اي، دانشگاه فوردهام، جديدتر از رسانه‌هاي خيلي جديد، نيويورك، آمريكا، 2010، ص 3.

فاطمه ناظم زاده

بخش ارتباطات تبيان

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:17

راه خروج فيس بوك از فيلتر؟


حجتالاسلام والمسلمين جناب آقاي سيد محمد رضا  آقاميري  قائم مقام موسسه تبيان ،شخصيتي فعال و شناخته شده در عرصه رسانه ،فرهنگ و حقوق رسانه ها عضوكميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه و هئيت منصفه مطبوعات. شنيدن پاسخ به سوال هايي راجع به فيس بوك و بحث فيلترينگ آن از زبان ايشان قطعا شنيدني خواهد بود كه در ادامه اين مباحث را مي خوانيد.
مصاحبه با اقاي اقاميري

نظر شما درباره شبكه اجتماعي فيس بوك چيست؟

 شبكههاي اجتماعي به خاطر اينكه به هر حال بشر اجتماعي آفريده شده و از ارتباطات خوشش مي آبد، هر چه كه دامنه اين ارتباطات گسترده تر شود و هر انساني بتواند اطراف ارتباطاتي خود را گسترش و توسعه دهد طبيعتا اين امر براي وي خشنودي به دنبال خواهد داشت. در واقع هر زماني به يك صورت ارتباطاتايجاد مي شود، اكنون در حقيقت عصر انفجار اطلاعات و انفجار تكنولوژي و فناوري هست، در اين ميان مخصوصا فناوري اطلاعات از ويژگي هاي خاص خودش برخوردار است اما همه ي اين ويژگي ها مثبت نيست بلكه بخشي از آن مثبت و بخشي منفي مي باشد.

ارتباطات خيلي خوب است اما در صورتي كه اين ارتباطات مانند يك شك در يك اجتماع ورود پيدا نكند. يك اجتماعي كه همراه بايك اخلاق و همگام با يك خلق و خو رشد و نما پيدا كرده، اگر ارتباطات غريبهديگري در آن ايجاد شود،  طبيعتا يك شك به آن وارد خواهد شد و آن شك معلوم نيست سر از كجا در مي آورد. اين خوبي و بدي شبكه هاي اجتماعي است.

شبكهاجتماعي در حقيقت يكگونه ارتباطات چهره به چهره ايجاد مي كند ولي به صورت مجازي. ارتباطاتي كه قبلا تا چند سال پيش اصلا نبوده، الان يك دفعه اين ارتباط در جهان ظهور و بروز پيدا كرده و ايجاد شده است، نهايتا اينجا كسي حاكم است كه تكنولوژي دارد،كسي حاكم است كه علم را دارد. معصوم سلام الله عليه مي فرمايد كه "من وجده صال به و من لم يجده صيل عليه مي فرمايند كه علم سلطنت و سلطه است كسي كه دانش داشته باشد سلطه دارد، حال كسي كه اين علم را پيدا كند، سربلند است ، اگركسي اين علم را نداشته باشد طبيعتا محكوماست "صيل عليه". آن كس كه علم دارد، حاكم ميشود؛ در جهان ارتباطات، ارتباطبين كشور هاي توسعه يافته و كشورهايي مثل ما كه در حال توسعه هستيم طبيعتاما مقهورعلم آنها قرار مي گيريم و اين مقهور علم شدن، نظام اجتماعي ما را بهم مي ريزد، اين خوب و بد شبكه هاي اجتماعي بود.

حال نظر شما درباره فيس بوك چيست؟

مصاحبه با اقاي اقاميري

امافيس بوك هم در همين راستا تاسيس شده است. در اين راستا كه در جهان خاورميانه اتفاقاتي مي افتد و اين اتفاقات بهتر است كه از طرف كشورهاي غربيرصد شود. چون وقتي اين ارتباطات ايجاد شد ، در آن يك بخشش تعامل اطلاعاتي وبه عنوان مثال شخصي است. اما يك بخش عظيم آن در حقيقت فرهنگ هاي دو طرف مقابل به يكديگر منتقل مي شود و اطلاعاتي كه سالهاي سال كشورهاي مختلف با هزينه هاي سرم سام آور مي تواستند به آن دست پيدا كنند، حال مي توانند از طريق شبكه هاي اجتماعي به راحتي به آن اطلاعات دسترسي پيدا كنند.

بههر حال در دعوا حلوا خير نمي كنند، ما با غرب عوا داريم كه براي حال هم نيست. در واقع دو دعوا بين ما و غرب است. يكي دعواي شرق و غرب و ديگري دعواي اسلام و غرب است. آنها هم به هر حال از دو جهت دشمنان و رقيب جهاني ما هستند و در اين رقابت جهاني، درصدد هجمه، حمله، مچ گيري و پاتك زدن به ما هستند و بهترين وسيله در اين عصر استفاده از يك شبكه اجتماعي گسترده مثلفيس بوك است.البته شبكه اجتماعي فيس بوك مزاياي خوبي هم  دارد به هر حال دوستان و خانواده ها با يكديگر ارتباط برقرار مي كنند و با هم تعاملات سنگين دارند. گاهي تعاملات تجاري دارند و اصلا گاهي ضرورت هم پيدا مي كند اين شبكه اجتماعي؛ ولي اين ظاهر امر است باطن آن اين است كه يك، بنيان خانواده كه اون شالوده فكري ما هست به واسطه اينچنين شبكه هاي اجتماعي از هم ديگه مي پاشيده مي شود. دو، جوان هاي ما جذب جاذبه هاي غرب مي شوند بيشتر از قبل.  قبلا با يك مجله ممكن بود يه عكسي را ببينند ولي حال از نزديك در جريان قضاياي غرب قرار مي گيرند و جز حسرت براي ايشان هيچ ثمري ندارد و سرخوردگي برايشان ايجاد مي شود. كما اينكه به عنوان مثال اگر من بهعنوان يك جوان بخواهم با يك دختري ارتباط برقرار بكنم كه آن آمال و آرزوهاي من بوده و هيچ موقع دست هم پيدا نمي كردم، حال فقط آن آرزو پر رنگ تر شده ولي من به آن آرزو دست پيدا نمي كنم، چيزي كه هست فقط يك ارتباطي ماداريم و اون ارتباط هم معلوم نيست سر به كجا پيدا كند

اين فيس بوك الان  خارج از هرگونه ارتباط سياسي كه با نظام داشته باشد كه البته آن هم مهم مي باشد؛ در حقيقت آمده  است براي اينكه اركان اصلي فرهنگ ما را از هم بپاشد و به اميال و آرزوهايي كه براي پراكنده كردن نظام اجتماعي ايران اسلامي فكر كرده است به آنها برسد.

من احساس مي كنم اگر بخواهيم يك فيس بوك موفق داشته باشيم بايد يك فيس بوك اسلامي داشته باشيم، اين فيس بوكحتي اگر از مجموعه اي از كشورها به عنوان مثال كشورهاي حاشيه خليج فارس،عراق،اردن،تركيه و... تشكيل شود و واقعا پروتكلي ايجاد شود تا اين چندكشور با هم يك شبكه اجتماعي درست كنند، كه در حقيقت اسلامي باشد. اگر احيانا خلايي هم وجود داشته باشد در اين ارتباط اين خلا جبران بشود.

مصاحبه با اقاي اقاميري

درحالي كه سر اين ماجرا دست ما نيست بلكه در جايي ديگري است. ضمن اينكه در فيس بوك غير از اين مشكلاتي كه بدان اشاره كردم به صورت طبيعي، هنجار شكني هايي توسط فيس بوك مي شود. از بين بردن اعتبار خانواده، از بين بردن تقدساتديني كه جزو لاينفك فرهنگ ماست، از بين بردن ادبي كه بين ما وجود دارد و تبديل كردن اين ادب به يك ادب غربي. ببينيد الان جسارت مي كنند به بزرگان دين ما  وبعد اسم آن را آزادي مي گذارند. اين اصلا به هيچ وجه نه با انسانيت سازگار است و نه با فرهنگ ما. اين چيزي است كه برآمده از فيس بوك وبرآمده از شبكه هاي اجتماعي است.

بحثجاسوسي فيس بوك يا تاثيرات مخرب آن از نظر شما يك موج سواري است كه توسط غرب از اين شبكه انجام مي پذيرد يا اين شبكه از ابتدا براي اين امر تاسيس شده است؟

به نظر من همان موج سواري است كه آن هم ازاين آب گل آلود استفاده مي كند. گاهي اوقات در حمله امريكا به عراق اينگونه مي گفتند كه امريكا آمده در عراق تا نفت  آن را ببرد،اما من معتقد بودم نه نفت كه دست امريكا هست، آن چيزي كه آمريكا به دنبال آن مي باشد همان دموكراسي است ، به اين دليل كه وقتي دموكراسي به ظواهر غربي آغشته شود،دقيقا همان چيزي است كه غرب مي خواهد يعني دموكراسي كه با ابزار غرب ورود پيدا كند. واقعا مردم هم در اين مسير قرار دارند و همه چي را تعيين ميكنند اما به شكل غربي آن و آنطور كه غرب مي خواهد. امريكا به دنبال اين است، نه به دنبال نفت، اگر اين آمد نفت هم ميرود.

چرا فيس بوك فيلتر شد ؟

فيسبوك با تمامي مشكلاتي كه اشاره كردم اگر هنجار شكني نمي كرد، اقدام به درجمحتواي مجرمانه در كشور ما نمي كرد، دليلي نداشت ما فيلترش كنيم، مانند بسياري از شبكه هاي خارجي كه باز هستند، بعضي از آنها تعهد مي دهند، بعضي با ما تعاملاتشون خوب است و اقدام به درج محتواي مجرمانه هم نمي كنند، چه در تصوير و چه در متن. يعني سالم اند و محتواي سالم را عرضه مي كنند. ما باآنها كاري نداريم. فيس بوك هم اگر در كشور ما به درج مطالب مجرمانه سياسي فرهنگي و ديني و.. اقدام نمي كرد، آن را آزاد مي گذاشتيم اما طبيعت فيس بوكچيست، طبيعت فيس بوك اين است كه توليد محتوا به دست كاربر صورت مي گيرد درواقع محور توليد محتوا كاربر است.

مصاحبه با اقاي اقاميري

درتوليد محتوا توسط كاربر، بايد بدين نكته توجه كرد كه مگر كاربرها همه از يك كانال غربالگري رد شده اند؟ اينطور نيست.خيلي از آنها ممكن است سواد كافي رو نداشته باشند خيلي ها اصلا مغرض باشند عده اي ديگر بسياري از مسائلرا ندانند.اينها مسئله هايي  است كه بي اعتماد مي كند نسبت به اين شبكه. يعني كاربران در اين شبكه اطلاعات ضد دين مي گذارند، اطلاعات مستهجن كه خانواده ها رو از هم مي پاشد قرار مي دهند، ارتباطات ناگوار ايجاد مي كنند،به مقدسات ما توهين مي كنند. اينها همه محتواي مجرمانه است. قانون جرايم رايانه اي در ماده 21 و22 و 23  به همين موارد اشاره دارد و اگر سايتي اقدام به درج محتواي مجرمانه كرد بايد فيلترشود.هر سايت ايراني يا خارجي. فيس بوك به ميزاني اقدام به درج محتواي مجرمانه كرد كه ما ناچار شديم فيلترش كنيم و الا به خودي خود، شوراي فيلترينگ دوست ندارد هيچ سايتي را فيلتر كند.

راه خروج فيس بوك از اين فيلترينگ چيست؟

براي اينكه از فيلتر درآيد بايد تمامي محتواي مجرمانه اش حذف شود،كه آن هم تقريبا غير ممكن است.

آيا تا به حال تعاملي بين مديران فيس بوك با  جمهوري اسلامي نسبت به فيلترينگ اين شبكه و اقدام براي خروج از آن صورت گرفته است؟

حجممصرف كننده اينترنت در كشور ما جزو تقريبا بيشترين مصرف كننده ي دنيا است،شايد جزو چند تاي اول باشيم، شايد تو رتبه هاي زير ده باشيم. خلاصه مصرف اينترنت در كشور ما حدش خيلي بيشتر از كشورهاي ديگه است. طبيعتا آنها ما رامدنظر دارند و ما هم آنها را مد نظر داريم، اما گاهي برخوردشان برخوردهاي استكباري است از موضع بالا اقدام مي كنند. گاهي از روش هايي كه اصلا در عرفبين الملل پسنديده نيست، استفاده مي كنند و حقيقتا ما دلخوشي از اينها نداريم. فيس بوك از اينكه در كشور ما آزاد نيست در حال ضرر كردن است خب گوگل اين مشكل را ندارد و سود مي كند، گوگل در سايت هاي رنكيبنگ شايد جزو چند كشور اول است  و حجم استفاده گسترده اي از آن در ايران است. اين طبيعي است كه ارتباطاتي في مابين باشد؛ برخي، نمايندگانشان از اين سايت هاي خارجيبا ما ارتباطاتي داشتند، ولي برخي از سايت هايي كه در رتبه پايين تري بودند حتي خودشون رو ملزم به رعايت قوانين ما كردند ولي متاسفانه برخي ديگربه هر حال يا اينكه از دستشان خارج شده يا اينكه مي خواهند، با ما سر ناسازگاري دارند.

مصاحبه با اقاي اقاميري

نظراتمتفاوتي پيرامون فيلتر شبكه اجتماعي فيس بوك وجود دارد برخي موافق و برخي نيز مخالف اين امر هستند اما شما اطلاعي از نظر حاكميت به طور خاص دراينباره داريد؟

ما اگر بخوايم قانوني عمل كنيم، هر تارنمايي كه اقدام به درج محتواي مجرمانه اينترنتي كرده باشد، با يك سريتذكراتي ما فيلترش مي كنيم و از طرف شوراي فيلترينگ مسدود مي شود، اين قانونيه. بحث قانون ماست، اگر احيانا كسي سليقه اش نمي پذيرد آن فرد سليقه اش به قانون گرايش ندارد. ما فيس بوك را قانوني فيلتر كرده ايم، چون بسيار محتواي مجرمانه اينترنتي درج مي كند. طبيعت اين سايت هم اين است، شايد دست خودش هم نيست اما به هر حال چون محتواي مجرمانه است ما نمي توانيم اين سايترا در اختيار  مردممان قرار دهيم.

نظر شخصي خودتان درباره فيس بوك چيست؟

منهم مثل مردم از ارتباطات خيلي خوشم مي آيد  و شايد دوست داشته باشم سري همبه شبكه هاي اجتماعي بزنم، اين يك چيز طبيعي است حال يك سري محدوديت ها باعث مي شوند تا من ورود پيدا نكنم اقدامي هم براي عضويت در فيس بوك نكرده ام. با اين حال مباحثي كه از معايب و مضرات اين شبكه ها اشاره كردم همه در مورد فيس بوك صدق مي كند يعني واقعا فيس بوك براي پاشاندن بنيان خانواده هابه نظر من تنظيم شده است، مخصوصا خانواده هاي شرقي، خانواده هايي كه در كشورهاي اسلامي هستند. به هر حال اين ارتباطات هميشه خوشايند نيست و اين ناخوشايندي ارتباطات را فيس بوك همراه خود دارد.

مصاحبه با اقاي اقاميري

درابتداي بحث خود اشاره كرديد كه اگر بخواهيم فيس بوكي داشته باشيم بايد فيسبوك اسلامي باشد، پتانسيل داخلي را براي ايجاد و پيشبرد شبكه هاي اجتماعي ويا حتي همكاري با ساير كشورها در اينباره را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

مجمعشبكه هاي اجتماعي كه يك طرحي است كه توسط مدير عامل موسسه تبيان داده شده و به اجرا در آمده است، اگر اين مجمع شبكه هاي اجتماعي فعال شود واگر به نظر من توسط موسسه تبيان به عنوان پيشگام عرصه فناوري اطلاعات در حوزه فرهنگ يك همنشيني با صاحبان شبكه هاي اجتماعي در كشورهاي اسلامي برگزار شودكه بيايم و مجموعا پروتك هاي همكاري با يكديگر ايجاد كنيم، دامنه اي ثبت بكنيم كه به عنوان مثال اين دامنه مثلا بخش فارسي آن در ايران باشد بخش تركي اش در تركيه، بخش عربي درعراق، بخش انگليسي اش مثلا دست مسلمانان انگليس باشد. اگر اين پروتكل  ايجاد و امضا شود و طرفين متعهد شوند كه به اين عرصه ورود پيدا مي كنند، دامنه ي مشتركي درست كنند و يك مجمعي هم داشتهباشند كه اين مجمع مثلا زير نظر سازمان كنفرانس اسلامي هم باشد خيلي خوب است.  اين خيلي هم دلنشين خواهد بود. و منشوري بنويسند كه مي خواهيم اين شبكه، پايگاه سالمي باشد، اگر ارتباطي هم بين افراد برقرار خواهد شد ارتباطبر اساس يك سري اصول صورت بپذيرد در واقعذ همه چيز نظام داشته باشد. اگر اين نظام باشه طبيعتا خيلي خوب خواهد بود.

مصاحبه : باباپور

بخش ارتباطات تبيان

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:15
X