راه خروج فيس بوك از فيلتر؟


حجتالاسلام والمسلمين جناب آقاي سيد محمد رضا  آقاميري  قائم مقام موسسه تبيان ،شخصيتي فعال و شناخته شده در عرصه رسانه ،فرهنگ و حقوق رسانه ها عضوكميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه و هئيت منصفه مطبوعات. شنيدن پاسخ به سوال هايي راجع به فيس بوك و بحث فيلترينگ آن از زبان ايشان قطعا شنيدني خواهد بود كه در ادامه اين مباحث را مي خوانيد.
مصاحبه با اقاي اقاميري

نظر شما درباره شبكه اجتماعي فيس بوك چيست؟

 شبكههاي اجتماعي به خاطر اينكه به هر حال بشر اجتماعي آفريده شده و از ارتباطات خوشش مي آبد، هر چه كه دامنه اين ارتباطات گسترده تر شود و هر انساني بتواند اطراف ارتباطاتي خود را گسترش و توسعه دهد طبيعتا اين امر براي وي خشنودي به دنبال خواهد داشت. در واقع هر زماني به يك صورت ارتباطاتايجاد مي شود، اكنون در حقيقت عصر انفجار اطلاعات و انفجار تكنولوژي و فناوري هست، در اين ميان مخصوصا فناوري اطلاعات از ويژگي هاي خاص خودش برخوردار است اما همه ي اين ويژگي ها مثبت نيست بلكه بخشي از آن مثبت و بخشي منفي مي باشد.

ارتباطات خيلي خوب است اما در صورتي كه اين ارتباطات مانند يك شك در يك اجتماع ورود پيدا نكند. يك اجتماعي كه همراه بايك اخلاق و همگام با يك خلق و خو رشد و نما پيدا كرده، اگر ارتباطات غريبهديگري در آن ايجاد شود،  طبيعتا يك شك به آن وارد خواهد شد و آن شك معلوم نيست سر از كجا در مي آورد. اين خوبي و بدي شبكه هاي اجتماعي است.

شبكهاجتماعي در حقيقت يكگونه ارتباطات چهره به چهره ايجاد مي كند ولي به صورت مجازي. ارتباطاتي كه قبلا تا چند سال پيش اصلا نبوده، الان يك دفعه اين ارتباط در جهان ظهور و بروز پيدا كرده و ايجاد شده است، نهايتا اينجا كسي حاكم است كه تكنولوژي دارد،كسي حاكم است كه علم را دارد. معصوم سلام الله عليه مي فرمايد كه "من وجده صال به و من لم يجده صيل عليه مي فرمايند كه علم سلطنت و سلطه است كسي كه دانش داشته باشد سلطه دارد، حال كسي كه اين علم را پيدا كند، سربلند است ، اگركسي اين علم را نداشته باشد طبيعتا محكوماست "صيل عليه". آن كس كه علم دارد، حاكم ميشود؛ در جهان ارتباطات، ارتباطبين كشور هاي توسعه يافته و كشورهايي مثل ما كه در حال توسعه هستيم طبيعتاما مقهورعلم آنها قرار مي گيريم و اين مقهور علم شدن، نظام اجتماعي ما را بهم مي ريزد، اين خوب و بد شبكه هاي اجتماعي بود.

حال نظر شما درباره فيس بوك چيست؟

مصاحبه با اقاي اقاميري

امافيس بوك هم در همين راستا تاسيس شده است. در اين راستا كه در جهان خاورميانه اتفاقاتي مي افتد و اين اتفاقات بهتر است كه از طرف كشورهاي غربيرصد شود. چون وقتي اين ارتباطات ايجاد شد ، در آن يك بخشش تعامل اطلاعاتي وبه عنوان مثال شخصي است. اما يك بخش عظيم آن در حقيقت فرهنگ هاي دو طرف مقابل به يكديگر منتقل مي شود و اطلاعاتي كه سالهاي سال كشورهاي مختلف با هزينه هاي سرم سام آور مي تواستند به آن دست پيدا كنند، حال مي توانند از طريق شبكه هاي اجتماعي به راحتي به آن اطلاعات دسترسي پيدا كنند.

بههر حال در دعوا حلوا خير نمي كنند، ما با غرب عوا داريم كه براي حال هم نيست. در واقع دو دعوا بين ما و غرب است. يكي دعواي شرق و غرب و ديگري دعواي اسلام و غرب است. آنها هم به هر حال از دو جهت دشمنان و رقيب جهاني ما هستند و در اين رقابت جهاني، درصدد هجمه، حمله، مچ گيري و پاتك زدن به ما هستند و بهترين وسيله در اين عصر استفاده از يك شبكه اجتماعي گسترده مثلفيس بوك است.البته شبكه اجتماعي فيس بوك مزاياي خوبي هم  دارد به هر حال دوستان و خانواده ها با يكديگر ارتباط برقرار مي كنند و با هم تعاملات سنگين دارند. گاهي تعاملات تجاري دارند و اصلا گاهي ضرورت هم پيدا مي كند اين شبكه اجتماعي؛ ولي اين ظاهر امر است باطن آن اين است كه يك، بنيان خانواده كه اون شالوده فكري ما هست به واسطه اينچنين شبكه هاي اجتماعي از هم ديگه مي پاشيده مي شود. دو، جوان هاي ما جذب جاذبه هاي غرب مي شوند بيشتر از قبل.  قبلا با يك مجله ممكن بود يه عكسي را ببينند ولي حال از نزديك در جريان قضاياي غرب قرار مي گيرند و جز حسرت براي ايشان هيچ ثمري ندارد و سرخوردگي برايشان ايجاد مي شود. كما اينكه به عنوان مثال اگر من بهعنوان يك جوان بخواهم با يك دختري ارتباط برقرار بكنم كه آن آمال و آرزوهاي من بوده و هيچ موقع دست هم پيدا نمي كردم، حال فقط آن آرزو پر رنگ تر شده ولي من به آن آرزو دست پيدا نمي كنم، چيزي كه هست فقط يك ارتباطي ماداريم و اون ارتباط هم معلوم نيست سر به كجا پيدا كند

اين فيس بوك الان  خارج از هرگونه ارتباط سياسي كه با نظام داشته باشد كه البته آن هم مهم مي باشد؛ در حقيقت آمده  است براي اينكه اركان اصلي فرهنگ ما را از هم بپاشد و به اميال و آرزوهايي كه براي پراكنده كردن نظام اجتماعي ايران اسلامي فكر كرده است به آنها برسد.

من احساس مي كنم اگر بخواهيم يك فيس بوك موفق داشته باشيم بايد يك فيس بوك اسلامي داشته باشيم، اين فيس بوكحتي اگر از مجموعه اي از كشورها به عنوان مثال كشورهاي حاشيه خليج فارس،عراق،اردن،تركيه و... تشكيل شود و واقعا پروتكلي ايجاد شود تا اين چندكشور با هم يك شبكه اجتماعي درست كنند، كه در حقيقت اسلامي باشد. اگر احيانا خلايي هم وجود داشته باشد در اين ارتباط اين خلا جبران بشود.

مصاحبه با اقاي اقاميري

درحالي كه سر اين ماجرا دست ما نيست بلكه در جايي ديگري است. ضمن اينكه در فيس بوك غير از اين مشكلاتي كه بدان اشاره كردم به صورت طبيعي، هنجار شكني هايي توسط فيس بوك مي شود. از بين بردن اعتبار خانواده، از بين بردن تقدساتديني كه جزو لاينفك فرهنگ ماست، از بين بردن ادبي كه بين ما وجود دارد و تبديل كردن اين ادب به يك ادب غربي. ببينيد الان جسارت مي كنند به بزرگان دين ما  وبعد اسم آن را آزادي مي گذارند. اين اصلا به هيچ وجه نه با انسانيت سازگار است و نه با فرهنگ ما. اين چيزي است كه برآمده از فيس بوك وبرآمده از شبكه هاي اجتماعي است.

بحثجاسوسي فيس بوك يا تاثيرات مخرب آن از نظر شما يك موج سواري است كه توسط غرب از اين شبكه انجام مي پذيرد يا اين شبكه از ابتدا براي اين امر تاسيس شده است؟

به نظر من همان موج سواري است كه آن هم ازاين آب گل آلود استفاده مي كند. گاهي اوقات در حمله امريكا به عراق اينگونه مي گفتند كه امريكا آمده در عراق تا نفت  آن را ببرد،اما من معتقد بودم نه نفت كه دست امريكا هست، آن چيزي كه آمريكا به دنبال آن مي باشد همان دموكراسي است ، به اين دليل كه وقتي دموكراسي به ظواهر غربي آغشته شود،دقيقا همان چيزي است كه غرب مي خواهد يعني دموكراسي كه با ابزار غرب ورود پيدا كند. واقعا مردم هم در اين مسير قرار دارند و همه چي را تعيين ميكنند اما به شكل غربي آن و آنطور كه غرب مي خواهد. امريكا به دنبال اين است، نه به دنبال نفت، اگر اين آمد نفت هم ميرود.

چرا فيس بوك فيلتر شد ؟

فيسبوك با تمامي مشكلاتي كه اشاره كردم اگر هنجار شكني نمي كرد، اقدام به درجمحتواي مجرمانه در كشور ما نمي كرد، دليلي نداشت ما فيلترش كنيم، مانند بسياري از شبكه هاي خارجي كه باز هستند، بعضي از آنها تعهد مي دهند، بعضي با ما تعاملاتشون خوب است و اقدام به درج محتواي مجرمانه هم نمي كنند، چه در تصوير و چه در متن. يعني سالم اند و محتواي سالم را عرضه مي كنند. ما باآنها كاري نداريم. فيس بوك هم اگر در كشور ما به درج مطالب مجرمانه سياسي فرهنگي و ديني و.. اقدام نمي كرد، آن را آزاد مي گذاشتيم اما طبيعت فيس بوكچيست، طبيعت فيس بوك اين است كه توليد محتوا به دست كاربر صورت مي گيرد درواقع محور توليد محتوا كاربر است.

مصاحبه با اقاي اقاميري

درتوليد محتوا توسط كاربر، بايد بدين نكته توجه كرد كه مگر كاربرها همه از يك كانال غربالگري رد شده اند؟ اينطور نيست.خيلي از آنها ممكن است سواد كافي رو نداشته باشند خيلي ها اصلا مغرض باشند عده اي ديگر بسياري از مسائلرا ندانند.اينها مسئله هايي  است كه بي اعتماد مي كند نسبت به اين شبكه. يعني كاربران در اين شبكه اطلاعات ضد دين مي گذارند، اطلاعات مستهجن كه خانواده ها رو از هم مي پاشد قرار مي دهند، ارتباطات ناگوار ايجاد مي كنند،به مقدسات ما توهين مي كنند. اينها همه محتواي مجرمانه است. قانون جرايم رايانه اي در ماده 21 و22 و 23  به همين موارد اشاره دارد و اگر سايتي اقدام به درج محتواي مجرمانه كرد بايد فيلترشود.هر سايت ايراني يا خارجي. فيس بوك به ميزاني اقدام به درج محتواي مجرمانه كرد كه ما ناچار شديم فيلترش كنيم و الا به خودي خود، شوراي فيلترينگ دوست ندارد هيچ سايتي را فيلتر كند.

راه خروج فيس بوك از اين فيلترينگ چيست؟

براي اينكه از فيلتر درآيد بايد تمامي محتواي مجرمانه اش حذف شود،كه آن هم تقريبا غير ممكن است.

آيا تا به حال تعاملي بين مديران فيس بوك با  جمهوري اسلامي نسبت به فيلترينگ اين شبكه و اقدام براي خروج از آن صورت گرفته است؟

حجممصرف كننده اينترنت در كشور ما جزو تقريبا بيشترين مصرف كننده ي دنيا است،شايد جزو چند تاي اول باشيم، شايد تو رتبه هاي زير ده باشيم. خلاصه مصرف اينترنت در كشور ما حدش خيلي بيشتر از كشورهاي ديگه است. طبيعتا آنها ما رامدنظر دارند و ما هم آنها را مد نظر داريم، اما گاهي برخوردشان برخوردهاي استكباري است از موضع بالا اقدام مي كنند. گاهي از روش هايي كه اصلا در عرفبين الملل پسنديده نيست، استفاده مي كنند و حقيقتا ما دلخوشي از اينها نداريم. فيس بوك از اينكه در كشور ما آزاد نيست در حال ضرر كردن است خب گوگل اين مشكل را ندارد و سود مي كند، گوگل در سايت هاي رنكيبنگ شايد جزو چند كشور اول است  و حجم استفاده گسترده اي از آن در ايران است. اين طبيعي است كه ارتباطاتي في مابين باشد؛ برخي، نمايندگانشان از اين سايت هاي خارجيبا ما ارتباطاتي داشتند، ولي برخي از سايت هايي كه در رتبه پايين تري بودند حتي خودشون رو ملزم به رعايت قوانين ما كردند ولي متاسفانه برخي ديگربه هر حال يا اينكه از دستشان خارج شده يا اينكه مي خواهند، با ما سر ناسازگاري دارند.

مصاحبه با اقاي اقاميري

نظراتمتفاوتي پيرامون فيلتر شبكه اجتماعي فيس بوك وجود دارد برخي موافق و برخي نيز مخالف اين امر هستند اما شما اطلاعي از نظر حاكميت به طور خاص دراينباره داريد؟

ما اگر بخوايم قانوني عمل كنيم، هر تارنمايي كه اقدام به درج محتواي مجرمانه اينترنتي كرده باشد، با يك سريتذكراتي ما فيلترش مي كنيم و از طرف شوراي فيلترينگ مسدود مي شود، اين قانونيه. بحث قانون ماست، اگر احيانا كسي سليقه اش نمي پذيرد آن فرد سليقه اش به قانون گرايش ندارد. ما فيس بوك را قانوني فيلتر كرده ايم، چون بسيار محتواي مجرمانه اينترنتي درج مي كند. طبيعت اين سايت هم اين است، شايد دست خودش هم نيست اما به هر حال چون محتواي مجرمانه است ما نمي توانيم اين سايترا در اختيار  مردممان قرار دهيم.

نظر شخصي خودتان درباره فيس بوك چيست؟

منهم مثل مردم از ارتباطات خيلي خوشم مي آيد  و شايد دوست داشته باشم سري همبه شبكه هاي اجتماعي بزنم، اين يك چيز طبيعي است حال يك سري محدوديت ها باعث مي شوند تا من ورود پيدا نكنم اقدامي هم براي عضويت در فيس بوك نكرده ام. با اين حال مباحثي كه از معايب و مضرات اين شبكه ها اشاره كردم همه در مورد فيس بوك صدق مي كند يعني واقعا فيس بوك براي پاشاندن بنيان خانواده هابه نظر من تنظيم شده است، مخصوصا خانواده هاي شرقي، خانواده هايي كه در كشورهاي اسلامي هستند. به هر حال اين ارتباطات هميشه خوشايند نيست و اين ناخوشايندي ارتباطات را فيس بوك همراه خود دارد.

مصاحبه با اقاي اقاميري

درابتداي بحث خود اشاره كرديد كه اگر بخواهيم فيس بوكي داشته باشيم بايد فيسبوك اسلامي باشد، پتانسيل داخلي را براي ايجاد و پيشبرد شبكه هاي اجتماعي ويا حتي همكاري با ساير كشورها در اينباره را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

مجمعشبكه هاي اجتماعي كه يك طرحي است كه توسط مدير عامل موسسه تبيان داده شده و به اجرا در آمده است، اگر اين مجمع شبكه هاي اجتماعي فعال شود واگر به نظر من توسط موسسه تبيان به عنوان پيشگام عرصه فناوري اطلاعات در حوزه فرهنگ يك همنشيني با صاحبان شبكه هاي اجتماعي در كشورهاي اسلامي برگزار شودكه بيايم و مجموعا پروتك هاي همكاري با يكديگر ايجاد كنيم، دامنه اي ثبت بكنيم كه به عنوان مثال اين دامنه مثلا بخش فارسي آن در ايران باشد بخش تركي اش در تركيه، بخش عربي درعراق، بخش انگليسي اش مثلا دست مسلمانان انگليس باشد. اگر اين پروتكل  ايجاد و امضا شود و طرفين متعهد شوند كه به اين عرصه ورود پيدا مي كنند، دامنه ي مشتركي درست كنند و يك مجمعي هم داشتهباشند كه اين مجمع مثلا زير نظر سازمان كنفرانس اسلامي هم باشد خيلي خوب است.  اين خيلي هم دلنشين خواهد بود. و منشوري بنويسند كه مي خواهيم اين شبكه، پايگاه سالمي باشد، اگر ارتباطي هم بين افراد برقرار خواهد شد ارتباطبر اساس يك سري اصول صورت بپذيرد در واقعذ همه چيز نظام داشته باشد. اگر اين نظام باشه طبيعتا خيلي خوب خواهد بود.

مصاحبه : باباپور

بخش ارتباطات تبيان

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:15

كليدي ديگر براي قفل سرعت اينترنت


معاونشركت ارتباطات زيرساخت از مهلت يك ماهه وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بهاين شركت براي ارايه چارچوبي مدون به منظور افزايش و ارتقاي سرعت و كيفيت اينترنت خبر داده است.
اينترنت

درحالي كه وزير ارشاد با انتقاد شديد از عقب‌ماندگي تكنولوژي در كشور و رشد نكردن فرهنگ‌ها در اين عرصه، پارازيت و مسدود كردن برخي شبكه‌هاي اجتماعي را راهگشا نمي‌داند و همانند يك كارشناس IT در حوزه ارتباطات حرف دل كاربران را مي‌زند و در صحبت‌هايش با اشاره به اينكه ما در كشور با هر پديده نو و تازه‌اي ابتدا مخالفت مي‌كنيم بعد كه آن پديده بر ما غلبه كرد آن را مي‌پذيريم به همين دليل در اين حوزه‌ها هميشه 20 سال از دنيا عقب‌تريم، زنگ خطري را به صدا درمي‌آورد كه وزير ارتباطات و فناوري اطلاعاتبايد پيشتر از اينها آن را به صدا درمي‌آورد.

به گزارش جهان صنعت، هرچند وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در بحث فيلترينگ واتس آپ با جديت از مواضع خود و دولت درخصوص مخالفت با فيلترينگ اين اپليكيشن دفاع كرد و با پافشاري دولت و شخص وزير ارتباطات واتس‌آپ فيلتر نشد ولي اين مساله مي‌تواند يكي از نقاط قوت از ديد كاربران باشد اما اين انتظار وجود دارد كهوزير ارتباطات نيز با جديت و پافشاري برخي از مشكلات اينترنت و شبكه‌هاي اجتماعي را نيز همانند واتس‌آپ حل كند.

حال با توجه به صحبت‌هاي وزير ارشاد گويي تلنگري به وزارت ارتباطات وارد شده است و معاون شركت ارتباطات زيرساخت از مهلت يك ماهه وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به اين شركت براي ارايه چارچوبي مدون به منظور افزايش و ارتقاي سرعت و كيفيت اينترنت خبر داده است.

دراين الزام از شركت ارتباطات زيرساخت خواسته شده تا كيفيت سرويس اينترنت رابررسي و راه‌هاي افزايش كيفيت سرويس را استخراج كند تا كيفيت و سرعت اينترنت ارتقا يابد

حسن كريمي با بيان اينكه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به دنبال افزايش سرعت اينترنت است، اظهار داشت: اين وزارتخانه براي تدوين چارچوب‌هاي لازم در جهت ارتقاي سرويس اينترنت يك ماه به شركت ارتباطات زيرساخت زمان داده كه از اين مهلت، يك هفته نيز گذشتهاست.وي با اشاره به اقداماتي كه از سوي شركت ارتباطات زيرساخت، براي اجراياين دستور انجام شده است، گفت: ما جلساتي با شركت‌هاي اينترنتي- PAP‌ها، شركت مخابرات ايران، شركت‌هاي مخابرات استاني، اپراتورهاي موبايل و سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ترتيب داده‌ايم و در حال پيگيري موضوع هستيم.

معاون شركت ارتباطات زيرساخت با بيان اينكه در اين جلسات وظايف هر مجموعه براي ارتقاي سرويس اينترنت به صورت شفاف مشخص خواهد شد، ادامه داد: كيفيت و سرعت اينترنت چيزي نيست كه تنها يك شركت بتواند پاسخگويآن باشد و فاكتورهاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد بر اين اساس قصد داريمدر اين جلسات، تمامي جوانب را بررسي كرده و بتوانيم به زودي با ارايه راه‌حل، شاهد تاثير در كيفيت شبكه اينترنت براي دسترسي كاربران باشيم.

كريميبا اشاره به الزامي كه از سوي وزير ارتباطات براي ارتقاي اينترنت به زيرساخت داده شده است، خاطرنشان كرد: در اين الزام از شركت ارتباطات زيرساخت خواسته شده تا كيفيت سرويس اينترنت را بررسي و راه‌هاي افزايش كيفيت سرويس را استخراج كند تا كيفيت و سرعت اينترنت ارتقا يابد.

ويگفت: در اين راستا شركت ارتباطات زيرساخت با درنظر گرفتن شرايط فعلي، مجددا وظايف هر شركت ارايه‌دهنده سرويس را در چارچوب امروزي اينترنت تبيين مي‌كند و به زودي نتايج اين جلسات رسانه‌اي خواهد شد.

اينترنت

معاونشركت ارتباطات زيرساخت با تاكيد بر اينكه هم‌اكنون مشكلي در ظرفيت پهناي باند اينترنت وجود ندارد، افزود: از مجموع 140 گيگابيت بر ثانيه پهناي بانداينترنت حدود 25 گيگابيت پهناي باند اضافي و بدون متقاضي وجود دارد اما بهدليل عدم ارتقاي سرويس، كاربران نهايي با توجه به افزايش ظرفيت پهناي بانددرسرعت دسترسي به اينترنت، تغييري احساس نمي‌كنند.وي با بيان اينكه بايد سرعت دسترسي كاربران به اينترنت تغيير يابد و دسترسي كاربران به سرعت‌هاي بالاتر ارتقا پيدا كند، ادامه داد: زماني استفاده از اينترنت با سرعت 128 كيلوبيت بر ثانيه مطلوب بود و حتي با اينترنت دايل آپ هم مي‌شد بسياري از صفحات اينترنتي را باز كرد اما هم‌اكنون با توجه به حجم صفحات اينترنتي به دليل تصاوير سنگين و فايل‌هاي فلش، امكان دسترسي كاربر با سرعت 128 كيلوبيتبا مشكلاتي روبه‌رو است و بر اين اساس با تغيير شرايط دسترسي مي‌توان برخياز اين مشكلات را رفع كرد.

معاون شركت ارتباطات زيرساخت در مورد سرعت واقعي اينترنت كه كاربران ايراني دريافت مي‌كنند نيز به مهر گفت: بهترين روش براي آنكه كاربران اطمينان داشته باشند كه سرعت واقعي اينترنت را دريافت مي‌كنند تست سرعت اينترنت است كه در اين زمينه مي‌توانند از سايت‌هاي بين‌المللي فعال كمك گرفته و سرعت اينترنت دريافتي خود را در بازه‌هاي مختلف شبانه‌روز چك كنند چراكه به صورت شهودي نمي‌توان در مورد سرعت اينترنت قضاوت كرد و بايد اين موضوع به صورت فني و مستند بررسي شود.

بخش ارتباطات تبيان

منبع : جهان صنعت

 

مطالب مرتبط:

اينترنت سرعت بالا!

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:12

نمايندگان درباره فيس بوك چه مي‌گويند؟!


شبكهاجتماعي فيس بوك امروزه دامنه زيادي از مخاطبان را در كشورمان به خود جذب كرده است، اين امر نگراني هايي را درخصوص آثار مخرب احتمالي آن در برخي خانواده ها و همچنين مجامع فرهنگي ايجاد كرده است. از جمله نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دغدغه هايي را در اين باره دارند؛ اگرچه بسياري از آنها حتي يكبار هم به فيس بوك مراجعه نكرده و برخي به نظر مي رسد اطلاع چنداني از كاربرد آن ندارند. اما به هر حال در مجلس هم نظريات متفاوتي در اين باره وجود دارد.

سايت اطلاع رساني تبيان در گزارشي نظر چند تن از نمايندگان مجلس را درباره فيس بوك، دايره مخاطبانش و همچنين فيلترينگ آن جويا شده كه در زير مي خوانيد:

شجاعي كياسري

شجاعي كياسري، عضو شوراي نظارت بر صداوسيما:

بههر حال فيس بوك نرم افزار و رسانه اي است كه مشتري خاص خودش را پيدا كرده ودر سطح بسيار وسيعي مخصوصا جوانان را به سمت خودش جذب كرده؛ البته در عين حال ممكن است محتواي سالمي هم نداشته باشد، و براي خانواده ها نگران كننده باشد.

در مورد فيلترينگ آن هم معتقدم آنچه به بنيان خانواده و باورهاي اجتماعي، ديني و ملي مان صدمه بزند طبيعتا مضر است و نوعا آنها كه با ما دشمني دارند به صورت حساب شده اين كارها را هدايت و حمايت مي كنند. اگر اينگونه باشد حق اين است كه فيلتر شود.

محمد باقري، عضو هيات رييسه كميسيون فرهنگي مجلس:

درمورد فيلتر فيس بوك و سايت هاي اين چنيني معتقدم نبايد اينطور باشد كه هر سايتي بدون اينكه چيزي داشته باشد محدود و فيلتر شود. در اين صورت ما عملا مردم را به خلافكاري تشويق مي كنيم كه از راههاي ديگر و با استفاده از فيلترشكن وارد فيس بوك شوند. اين چيزي نيست كه فكر كنيم اگر فيلتر شود امكان دسترسي به آن وجود ندارد و كسي به دنبالش نخواهد بود و ديگر همه چيز حل شده است.

آنچهبه بنيان خانواده و باورهاي اجتماعي، ديني و ملي مان صدمه بزند طبيعتا مضراست و نوعا آنها كه با ما دشمني دارند به صورت حساب شده اين كارها را هدايت و حمايت مي كنند. اگر اينگونه باشد حق اين است كه فيلتر شود

البتهمقابله با فساد و فحشا بايد در جاي خود انجام شود ولي اينطور موارد را نبايد خيلي محدود كرد چرا كه مردم به دنبال اطلاعات رساني آزاد هستند و از هر راهي  شده آن را دنبال مي كنند.

نظام مقدس جمهوري اسلامي و حاكميت بايد كاري كنند كه اطلاع رساني شفاف باشد. ما نبايد از آگاه شدن بيشتر مردم بترسيم بلكه بايد هرچقدر بتوانيم مردم را از پشت پرده ها آگاه كنيم. در اين صورت مردم هم در پشتيباني از نظام خوب عمل مي كنند.

به نظر من فيس بوك و شبكه هاي اجتماعي خيلي نمي توانند تاثيرات مخربي داشته باشند و بيشتر كارهاي سياسي مي كنند تا اجتماعي و فرهنگي.

زاهدي، رييس كميسيون آموزش مجلس:

زاهدي

منمعتقدم فيس بوك هم تاثير منفي و هم مثبت دارد ولي به خاطر ويژگي خاصي كه دارد به نظر من تاثيرات منفي آن خيلي بيشتر ار تاثيرات مثبت آن است. به خاطر اينكه فضايي ايجاد مي كند كه در اين فضا افرادي كه راحت با هم ارتباط برقرار مي كنند مي توانند اطلاعات رد و بدل كنند بخصوص اينكه هم از نظر اخلاقي مي تواند تاثيرگذار باشد و هم مي تواند فضايي براي دشمنان ما ايجاد كند كه اطلاعات محرمانه يا اطلاعاتي راجع به شخصيت هاي كشور از اين طريق بهراحتي به دست آورند و بنابراين از نظر اخلاقي، امنيتي و اجتماعي براي كشورمان مفيد نيست ولي از سوي ديگر به لحاظ اينكه فضايي ايجاد مي كند كه ارتباطاتي بين افرادي كه يكديگر را نمي شناسند ايجاد مي شود خوب است. اگر بشود از اين براي كارهاي مثبت استفاده كرد چيز خوبي است ولي متاسفانه غالب استفاده ها از فيس بوك سوءاستفاده است.

در مورد فيلترينگ آن هم من معتقدم ما بايد آنقدر فرهنگ سازي كنيم كه هر كس بداند چه مي خواهد. فرض كنيد من هرگز به سراغ عضويت در فيس بوك نرفته ام چراكه ممكن است براي خود من هم آثار منفي داشته باشد.به نظر مي رسد اگر فرهنگ سازي مناسبي صورت گيردراحتتر مي شود با اينگونه پديده ها مقابله كرد. چرا كه اگر فيلترينگ هم صورت گيرد فيلترشكن هايي هست و به راحتي مي توان دسترسي داشت. در واقع اگر در مورد مضار و عواقبش براي نسل جوان اطلاع رساني شود بهتر جواب مي دهد.

تاجگردون، نايب رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس:

ميدانم كه فيس بوك حوزه فعاليت گسترده اي دارد. خودم هم يكبار به آن مراجعه كرده ام ولي ديدم كه نمي توان ادامه دهم زيرا نياز به وقت و علاقه زيادي دارد. به نظر مي رسد ميزان مخاطبان فيس بوك همچنان رو به گسترش است.

بهنظر من دنياي مجازي امروز را خيلي نمي شود با فيلتر كنترل كرد. شايد محدوديتي ايجاد شود ولي در دنياي مجازي محدوديت ها قابل شكسته شدن است. كساني كه مي خواهند با فيس بوك كار كنند كاري به محدوديت ها ندارند.

ميدانم كه فيس بوك حوزه فعاليت گسترده اي دارد. خودم هم يكبار به آن مراجعه كرده ام ولي ديدم كه نمي توان ادامه دهم زيرا نياز به وقت و علاقه زيادي دارد. به نظر مي رسد ميزان مخاطبان فيس بوك همچنان رو به گسترش است

بهنظر من فيس بوك هم مي تواند كاربرد مثبت و هم منفي داشته باشد. بالاخره ظرفيتي ساخته شده است. كلا ابزار نوين هم آثار مخرب و هم آثار مثبت دارد ولي دنيا بيشتر از آثار مثبت استفاده مي كند. طبيعتا وقتي استفاده از اين ابزارها گسترش مي يابد مجامع فرهنگي بايد حداكثر استفاده را از آن داشته باشند. درست مثل ويدئو و ماهواره. روز اولي كه ويدئو به كشور آمد قاچاق بودولي وقتي گسترش يافت دروس حوزوي، علمي، هنري و فرهنگي از ابزار ويدئو استفاده كردند تا جايي كه امروز كسي خيلي به عنوان ابزار مخرب به آن نگاه نمي كند. ماهواره، فيس بوك و يوتيوب هم به همين شكل هستند. اگر در يوتيوب فلان آيه قران را جستجو كنيد دهها روش قرائت قران را مي بينيد. در دنيا كشورهاي اسلامي از اين ابزار به  اين شكل استفاده مي كنند اما ما از اين ابزار استفاده نمي كنيم تا وقتي بار منفي آن غالب شود و آنوقت ديگر دير شدهاست.

سيد مرتضي حسيني

حجت الاسلام سيد مرتضي حسيني؛ عضو كميسيون فرهنگي مجلس

دشمندر طراحي ها و شبيخون فرهنگي به ما برنامه دارد و نبايد شك كرد كه اين يك برنامه قوي است. يكي از اين ابزارها فيس بوك است كه در واقع به وسيله آن اخبار و اطلاعات دروغ يا جريان سازي و انديشه سازي در هر حوزه اي چه اعتقادي، جه سياسي و اقتصادي انجام مي شود. ما نبايد بگذاريم جوان هايمان به راحتي با اين تهاجم مواجه شوند و بايد تا آنجا كه مي توانيم، جلوي تهاجمرا بگيريم و حتي اگر مي شود جلوي آن را بست بايد اين كار را انجام دهيم. اما اگر كساني بودند كه با فيلترشكن وارد اين شبكه ها شدند بايد توجه داشتهباشند كه خوبي آنها را نمي خواهند و دلشان براي اينها و مملكت ما نسوخته است. بلكه به دنبال اين هستند كه ريشه اين مملكت را بزنند. بايد توجه داشتهباشيم كه فريب نخوريم.

جوان هاي ما هم البته كم كم دشمن شناس مي شوند. در خيلي از موارد آنها ادعا داشتند اطلاع رساني بايد آزاد باشد اما چه شده كه شبكه هاي برون مرزي ما را مي بندند؟ اينها همان هايي اند كه دم از حقوق بشر مي زنند اما خودشان آن را رعايت نمي كنند.

امروز با اطلاع رساني كه در اين زمينه صورت گرفته، طبيعتا جوان هاي ما خيلي آگاه شدهاند و اين با گذشته قابل قياس نيست ولي نبايد خام شويم چون دشمن هميشه برنامه هاي جديدي دارد و ما بايد هوشيار باشيم.

اميرحسين قاضي زاده؛ سخنگوي كميسيون اجتماعي

مننه در فيس بوك صفحه دارم، نه عضوم و نه از آن بازديد مي كنم. ولي وقتي سايتي فيلتر مي شود از نظر قوانين جمهوري اسلامي و طبق فتواي مقام معظم رهبري، باز كردنش شبهه شرعي دارد و خلاف شرع است. مثل نگاه كردن به ماهوارههاست. مگر اينكه وظيفه شغلي انسان چنين اقتضايي كند كه در مورد من اينطور نيست. بنابراين چون حرام است به آن مراجعه هم نمي كنم.

به نظر من حداقل اين است كه كار خلاف شرع، تيرگي اش را روز دل آدم مي گذارد و براي معنويت و كمال روحاني كساني كه از آن استفاده مي كنند مضر است. چون هر كار خلاف حكم خدايي، انجام عمل حرام را عادي تر مي كند و اين خوب نيست.

سارا كيان

بخش ارتباطات تبيان

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:10

سمبل @ از كجا آمده است؟


قبلاز اينكه اين سمبل به عنوان يك كلمه استاندارد روي كيبوردها قرار بگيرد دردهه 1880 زبان شناسان استدلال هاي مختلفي را در مورد اين سمبل داشتند و برخي بر اين باور بودند كه اين علامت مربوط به قرن هاي ششم و هفتم است.
اتساين

سايتبانك نوشت: حرف كوچك انگليسي "a" با دايره اي كه به دور آن كشيده شده است در تمامي آدرس هاي ايميل وجود دارند و اغلب به نام "at sign" خوانده ميشود.داستان هاي مختلفي در مورد تاريخچه اين سمبل وجود دارد. اما جالب است بدانيد كه اين سمبل در زبان انگليسي به نام "at sign" خوانده مي شود.

اين علامت در زبان هاي مختلف داراي كلمات و تلفظي متفاوت است مثلا در زبان هاي

• آلماني at-zeichen

• ژاپني atto maak

• اسپانيايي و پرتقالي arroba

• فرانسوي aro base

• ايتاليايي chiocciola

• سوئدي Kanelbulle

• چك zaninac

ناميده مي شود.

درسال 1972 ري تاملينسون اولين پيام الكترونيكي خود را كه امروزه به عنوان ايميل ميشناسيم با استفاده از دستگاه تله تايپ فرستاده است و از سمبل @ براي مشخص كردن موقعيت و جايگاه دريافت كننده ايميل استفاده نموده است. تاملينسون دريافته كه بايد يك سمبلي را كه در نام هي يك از افراد مختلف وجود نداشته باشد براي ارسال پيام خود استفاده كند بنابراين او از عبارت "at sign" استفاده نموده است كه ظاهرا نام شخص خاصي نبوده است.

قبلاز اينكه اين سمبل به عنوان يك كلمه استاندارد روي كيبوردها قرار بگيرد دردهه 1880 زبان شناسان استدلال هاي مختلفي را در مورد اين سمبل داشتند و برخي بر اين باور بودند كه اين علامت مربوط به قرن هاي ششم و هفتم است.

قبلاز اينكه اين سمبل به عنوان يك كلمه استاندارد روي كيبوردها قرار بگيرد دردهه 1880 زبان شناسان استدلال هاي مختلفي را در مورد اين سمبل داشتند و برخي بر اين باور بودند كه اين علامت مربوط به قرن هاي ششم و هفتم است

دربرخي از منابع ذكر شده كه اين علامت مربوط به قرون وسطي است زماني كه هنوزچاپخانه ها وجود نداشتند و حروف يك كلمه به سختي رونوشت ميشدند بنابراين كلمه "at" با اينكه كلمه ي كوچكي هم بوده تبديل به يك حرف a شده است تا رونويسي آن راحت تر باشد و حرف "t" به شكل دايره وار به دور حرف "a" قرار گرفته است.

ديگر زبان شناسان معتقدند كه اولين بار اين سمبل در قرن8 براي تبليغات مورد استفاده قرار گرفته اس كه قيمت هر كالايي را با اين سمبل نشان ميدادند.

داستان ديگري كه در مورد سمبل @ وجود دارد اين است كه اين سمبل از كلمه amphora گرفته شده است در قديم اين كلمه واحد اندازه گيري ترشي جات در اروپا بوده است و خيلي از افراد براي اندازه گيري از اين علامت براي نشان دادن ميزان استفاده مي كردند.

بخش ارتباطات تبيان


منبع : تابناك

مطالب مرتبط:

كدام كشور ايميل‌ها را مي خوانَد؟

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:9

آزمايش آمريكايي روي واتس اپ


برنامهواتس‌ اپ براي بك‌ آپ چت ‌هاي تمامي كاربران از كدهاي رمزنگاري يكسان استفاده مي ‌كند. يعني به جاي آن كه براي هر كاربر يك كد رمزنگاري انحصاري مورد استفاده قرار گيرد، يك كد رمزنگاري يكسان براي تمامي كاربران استفاده مي‌ شود كه به راحتي براي هكرها قابل ردگيري است.

اخيراو بر اساس پژوهشي كه در دانشگاه وست هيون آمريكا انجام شده است، تصاوير و پيام هاي ارسالي از طريق نرم افزار واتس ‌اپ (whatsApp)، به هيچ وجه امن نيست و امكان رصد آن ها به راحتي وجود دارد حتي مي توان به راحتي مكان استقرار فرد دارنده گوشي همراه را شناسايي كرد.

واتس آپ

يكآزمايش تجربي در دانشگاه وست هيون آمريكا درباره ي استفاده از نرم افزار واتس ‌اپ (شركت سازنده اين برنامه جان كوم است) در قالب اتصال به شبكه واي فاي (WiFi) نشان مي ‌دهد كه به راحتي مي‌ توان مكان فرد استفاده كننده از واتس‌ اپ را با استفاده از باگ‌ هاي اين نرم افزار دريافت كرد. در واقع مي توان گفت كه با ايجاد يك شبكه ي وايرلس مجازي در رايانه شخصي و اتصال نرم افزار واتس‌ اپ در گوشي هوشمند به اين شبكه وايرلس، به راحتي مي توان از طريق يك نرم افزار جانبي به نام Network Miner مكان استقرار گوشي هوشمند راپيدا كرد. پيش از اين نيز كارشناسان امنيت شبكه ي نسبت به حفره‌ هاي امنيتي بزرگ در سرويس واتس‌ اپ هشدار داده بودند؛ ايرادات فاحشي كه سبب دسترسي آسان ديگران به چت‌ هاي خصوصي استفاده‌ كنندگان از واتس‌ اپ مي ‌شود.

به گفته ي �باس بوشرت� متخصص مسائل امنيت شبكه، به علت ايرادات امنيتي واتس ‌اپ، ساير افراد مي‌ توانند از طريق ساير برنامه‌ هاي اندرويدي، به چت‌ هاي خصوصي افراد در قالب برنامه واتس‌ اپ دست پيدا كنند. به گفته ي اين متخصص شبكه، برنامه واتس‌ اپ براي بك‌ آپ چت ‌هاي تمامي كاربران از كدهاي رمزنگاري يكسان استفاده مي ‌كند. يعني به جاي آن كه براي هر كاربر يك كد رمزنگاري انحصاري مورد استفاده قرار گيرد، يك كد رمزنگاري يكسان براي تمامي كاربران استفاده مي‌ شود كه به راحتي براي هكرها قابل ردگيري است.

بهعلت ايرادات امنيتي واتس ‌اپ، ساير افراد مي‌ توانند از طريق ساير برنامه‌هاي اندرويدي، به چت‌ هاي خصوصي افراد در قالب برنامه واتس‌ اپ دست پيدا كنند

به زبان ساده، اطلاعات برنامه ي واتس ‌اپ بر روي مموري گوشي ذخيره مي ‌شود. از آنجا كه ساير برنامه‌ هاي آندرويد به طور معمول به اطلاعات مموري دسترسي دارند، به راحتي مي توان به اطلاعات شخصي واتس‌ اپ دسترسي پيدا كرد. بوشرت در سايت خود مستندات اين عيب فاحش واتس ‌اپ را شرح داده و نمونه ‌اي از دسترسي آسان به چت‌ هاي خصوصي ديگران را ذكر كرده است. شركت واتس ‌اپ تاكنون نسبت به اين رسوايي، پاسخي نداده است.

دراين راستا و با فراگير شدن نرم افزار واتس آپ در ايران و در پي تبعات نابهنجار آن، چندي پيش بر طبق ماده 21 قانون جرايم رايانه‌ اي، تصميم‌ گيريدرخصوص فيلتر و مسدودسازي محتواي مجرمانه همه سايت هاي اينترنتي از جمله شبكه‌ هاي اجتماعي (واتس اپ) برعهده كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه قرار گرفت. بنابراين، رئيس جمهور رأساً نمي‌تواند مانع اقدامات كارگروه تعيين مصاديق شده و صلاحيت قانوني تصميم گيري در مورد شبكه‌هاي اجتماعي را از اين كارگروه سلب و آن را بر عهده شورايعالي فضاي مجازي قرار دهد.

واتس آپ

درپي روند اين جريان دبير كميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه گفت: "اگر چه رئيس جمهور ، رئيس شوراي عالي فضاي مجازي است ولي بايد به اين نكته توجه شود كه تصميمات شوراي عالي فضاي مجازي با اكثريت آراي اعضاي آن شورا اتخاذ مي شود و شخص رئيس جمهور در اين شورا فقط يك رأي دارد، شوراي عالي فضاي مجازي نيز تصميمي درخصوص توقف اجراي مصوبه كارگروه مبني بر مسدودسازي واتس اپ اتخاذ ننموده است. لذا عدم اجراي مصوبه ي كارگروه، توسط وزارت ارتباطات،با استناد به دستور رئيس جمهور، فاقد وجاهت قانوني مي باشد.

معاون قضايي دادستان كل كشور با بيان اينكه كارگروه به هيچ وجه بدنبال ايجاد محدوديت براي مردم نيست، ابراز اميدواري كرد كه با تغيير نگرش مسئولين ذيربط، شاهد ارتقاي كمي و كيفي چشمگيري در نرم افزارهاي داخلي باشيم بطوري كه در آينده نزديك همه شهروندان كشورمان بتوانند ارتباطات سالم و بسيار كم هزينه اي را از طريق اينترنت با تلفن همراه خود تجربه كنند. همچنان روايت گوناگون از شوراي فيلترينگ  درباره تصميم اين شورا براي  فيلترينگ واتس اپ در رسانه ها منتشر مي شود.

فرآوري : آزاده مرني

بخش ارتباطات تبيان


منابع : مشرق / همشهري / ويكي پديا

مطالب مرتبط:

وي چتانه – چرونده وي چت- 

نظر مسوولان درباره فيلتر واتس اپ

6 دليل براي خريد فيس بوكي واتس‌اپ

دسته ها : ارتباطات
شنبه بیست و پنجم 5 1393 18:7
X