چشم انداز آينده اقتصاد جهان، نشانگر افزايش قابل توجه تقاضاي انرژي و نقش مسلط نفت و گاز درمجموعه آن است. پيش بيني هاي به عمل آمده نشان ميدهد كه تقاضاي نفت طي 20 سال آينده، بيش از 2 برابر 20 سال گذشته افزايش پيدا خواهدكرد و گاز طبيعي به عنوان سوخت منتخب قرن حاضر از بيشترين رشد درمجموعه اقلام سبد انرژي برخوردار خواهد شد.
در اين بين ايران با دارا بودن بيش از 151ميليارد بشكه ذخاير نفتي قابل استحصال و33 تريليون مترمكعب ذخاير گازي، از نظر مجموع ذخاير هيدروكربوري جايگاه ممتازي را در بين ديگر كشورهاي جهان به خود اختصاص داده است.
به دليل همين موقعيت خاص ايران در عرصه بين الملل، اجراي الگوي مناسب توسعه اقتصادي كشور بر مبناي نفت از مدتي قبل آغاز شده است و تا به جايي پيش رفته كه هم اكنون بحث تدوين استراتژي انرژي به يكي از اولويت هاي وزارت نفت تبديل شده است.
تمركز فعاليت هاي اجرايي دولت در ميدان هاي نفتي و گازي در حالي صورت مي گيرد كه برخي از آنها با كشورهاي همسايه همچون عراق، كويت، عربستان، قطر، امارات و عمان مشترك است.
به عنوان مثال ميدان گازي فوق عظيم پارس جنوبي با كشور قطر مشترك است؛ اين ميدان بزرگ ترين و مهمترين ميدان مشترك ايران با كشورهاي همسايه محسوب مي شود.
همچنين ميدان گازي آرش با كويت و ميادين نفتي اسفنديار، فروزان، فرزاد (A) و فرزاد (B) با كشور عربستان سعودي مشترك هستند.
ميادين نفتي بلال و رشادت بسيار نزديك به خط مرزي قطر هستند؛ مخازن سلمان و نصرت نيز از مخازن مشترك ايران با امارات محسوب مي شوند.
به دليل همين اهميت ها بود كه با آغاز به كار دولت دهم، توسعه ميادين مشترك نفتي و گازي نه تنها اولويت دارترين برنامه هاي توسعه اي صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه شناخته شد، بلكه در صدر برنامه هاي توسعه اي سال جاري شركت ملي نفت ايران نيز قرار گرفت؛ به طوري كه در حال حاضر توسعه تمام ميدان هاي مشترك و تعيين تكليف آنها به سرعت در دست انجام است.
همچنين براي تسريع در توسعه اين نوع ميادين در برنامه پنجم توسعه معادل 72 ميليارد دلار به توسعه اين ميدان ها اختصاص يافته است كه به اين منظور سالانه به حداقل 20ميليارد دلار سرمايه گذاري در بخش بالادستي صنعت نفت نياز خواهد بود.
از اين رقم 13 ميليارد دلار در ميادين نفتي و 57 ميليارد دلار در ميادين گازي و همچنين 5/1ميليارد دلار در ميادين اكتشافي )ساختارهاي مرزي اختصاص داده مي شود.
در عين حال توليد تمامي ميادين مشترك نفتي تا پايان برنامه پنجم 125 درصد و ميادين گازي200 درصد افزايش خواهد يافت. بدين منظور برنامه هاي توسعه آنها تدوين و قراردادهاي مربوط به آن نيز منعقد شده است. براي مثال توليد ميدان گازي پارس جنوبي به روزانه 800 ميليون متر مكعب خواهد رسيد.
تمركز 40 درصد از فعاليت هاي اكتشافي در مناطق مشترك
با توجه به اهميت اكتشاف در بالندگي صنعت نفت، برنامه ريزي براي تمركز 40 درصد از فعاليت هاي اكتشافي شركت ملي نفت ايران در مناطق مرزي و مشترك انجام شده و تمام مسائل مربوط به ميادين مشترك، خارج از سيستم متداول اداري و با قيد فوريت انجام و پيگيري مي شوند.
فعاليت هاي اكتشافي در نواحي مشترك غرب، خليج فارس و شمال شرق كشور شامل مطالعات و عمليات زمين شناسي، لرزه نگاري 2 بعدي و 3 بعدي، ثقل سنجي، مغناطيس سنجي، جاده و سلرسازي، حفاري و نهايتا تهيه مدل هاي استاتيك و ديناميك و براوردهاي حجمي ميادين با سرعت در حال انجام است.
مديريت اكتشاف، پهنه كشور را به 96 بلوك اكتشافي تقسيم كرده كه تاكنون قرارداد 15 بلوك منعقد شده است و با جديت نيز پيگيري مي شود. كشف ميادين بند كرخه، آذر، فرزاد B و بينالود ماحصل همين فعاليت هاي اكتشافي است.
در اين ميان نگاهي به عملكرد فرآيند اكتشاف نفت در كشورمان از اكتشاف 4 ميدان گازي با حجم ذخاير 636 ميليارد مترمكعب گاز و 213 ميليون بشكه ميعانات گازي طي سال گذشته حكايت مي كند. در عين حال ارزش اقتصادي اين ميادين كه در حدود 178.8 ميليارد دلار تخمين زده شده است، فصلي نو در صنايع نفت و گاز كشورمان را نويد مي دهد.
اكتشاف يك ميدان گازي در شرق عسلويه موسوم به ميدان گازي "مدار" با حجم ذخاير گازي 495 ميليارد مترمكعب، دستاورد ديگري براي مديريت اكتشاف شركت ملي نفت ايران به شمار مي رود.
كشف اين ميدان در كمتر از 5 ماه اول سال جاري محقق شده است، از آن جهت حائز اهميت است كه حجم گاز درجاي آن معادل 2 فاز پارس جنوبي است و علاوه بر آن نزديك به 80 درصد از ذخاير گازي آن نيز قابل استحصال است.
حجم ذخاير ميعانات گازي اين ميدان بالغ بر 1573 ميليون بشكه تخمين زده شده است و با احتساب نفت بشكه اي 80 دلار و گاز 20 سنت در هر متر مكعب، ارزش اين ميدان افزون بر 133 ميليارد دلار برآورد مي شود.
طي برنامه پنجساله چهارم توسعه، سالانه 6 دكل به امر اكتشاف اختصاص مي يافت كه با تمهيدات انديشيده شده، طي برنامه پنجم توسعه 8 دكل در سال به فعاليت اكتشافي خواهند پرداخت و حدود 40 درصد از فعاليت هاي اكتشافي در مناطق مرزي و مشترك متمركز خواهد شد.
اين در حالي است كه شركت ملي نفت ايران در حال حاضر طرح هاي توسعه اي فراواني از جمله 14 طرح اكتشاف وتوسعه، توسعه 30 ميدان نفتي خشكي و دريايي، توسعه 11 ميدان گازي خشكي و دريايي و توسعه 9 سازند گازي را در دستور كار دارد. همچنين پروژه جمع آوري گازهاي همراه، پروژه هاي احداث كارخانجات گاز و گاز مايع و طرح ها و پروژه هاي مرتبط با بهبود و افزايش ضريب بازيافت از ديگر پروژه هاي مهمي است كه مد نظر شركت ملي نفت ايران است.
تمركز شركت نفت بر جذب سرمايه گذاري
ارزش توليد نفت و گاز ايران تنها در سال گذشته بالغ بر ۲۱۷ميليارد دلار بوده است و پيش بيني مي شود در صورت جذب منابع مالي، ارزش توليدات نفت، گاز و ميعانات گازي ايران به ۳۵۰ميليارد دلار تا پايان برنامه پنجم توسعه افزايش يابد.
علاوه بر آن در صورت تحقق برنامه هاي سرمايه گذاري و جذب منابع مالي مورد نظر، ظرفيت توليد نفت خام، گاز طبيعي و ميعانات گازي ايران تا سال ۱۳۹۴افزايش قابل توجه اي مي يابد. بر اين اساس براي دستيابي به متوسط توليد روزانه ۴٫۴ميليون بشكه نفت خام، يك ميليارد و ۴۷۰ميليون متر مكعب گاز طبيعي و يك ميليون و ۲۰۰هزار بشكه ميعانات گازي تا پايان برنامه پنجم توسعه هدف گذاري شده است.
اقدامات صورت گرفته از سوي شركت ملي نفت ايران در جذب منابع مالي ريالي و ارزي به شيوه هاي مختلف در سال گذشته و در راس آن ها انتشار اوراق مشاركت براي اولين بار در گستره صنعت نفت، كه باعث جذب بخش قابل ملاحظه اي از سرمايه هاي سرگردان در بدنه صنعت نفت شد، از مهم ترين دستاوردهاي شركت ملي نفت ايران در اين خصوص به شمار مي رود.
در همين راستا كسب مقام اول در جذب سرمايه خارجي در سطح كشور توسط شركت ملي نفت ايران محقق شده است.
اين شركت همچنين توانسته با جذب 17.6 ميليارد دلار سرمايه در سال گذشته، حدود 73 درصد از مجموع سرمايه گذاري هاي انجام شده در صنعت نفت را به خود اختصاص دهد و هم اكنون نيز برنامه ريزي براي تخصيص بيش از 50 درصد از منابع مالي صنعت نفت در شركت ملي نفت ايران صورت گرفته است.
در عين حال از ميان 500 ميليارد دلار سرمايه مورد نياز صنعت نفت در افق 1404، سهم بخش بالا دستي صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه چيزي در حدود 125 ميليارد دلار پيش بيني شده است كه قرار است از اين ميزان 50 ميليارد دلار از محل منابع داخلي و 75 ميليارد دلار نيز از محل منابع خارجي تامين شود.
از سوي ديگر قرار است بسياري از پروژه هاي نفتي و گازي از طريق راه اندازي صندوق هاي انرژي تامين اعتبار شوند. در همين راستا بانك هاي ملت و ملي با مشاركت شركت هاي داخلي نسبت به راه اندازي انرژي فاندها اقدام كرده اند.
انتشار اوراق مشاركت ريالي در سال 1389 به ميزان 3 هزار ميليارد تومان تنها براي بخش بالادستي نمونه اي از اين اقدامات است كه قطعا در بودجه سال 90 نيز تداوم خواهد داشت.
بنابر پيش بيني صورت گرفته در سال جاري بيش از 40 ميليارد دلار طرح و پروژه در طول سال جهاد اقتصادي در وزارت نفت اجرايي خواهد شد. حفظ ظرفيت و افزايش توليد نفت وگاز، اجراي طرح‌هاي توسعه موجود براساس برنامه‌هاي از قبل تعيين شده وزارت نفت و افزايش توليد گاز به 700 ميليون متر مكعب در روز از برنامه‌هاي مهم سال 90 در وزارت نفت خواهد بود.
علاوه بر آن توسعه 45 ميدان نفتي وگازي در دستور كار برنامه پنجم قرار دارد كه الزامات اجرايي اين طرح‌ها نقدينگي مستمر منابع مالي در كشور است؛ به اين منظور از تمام امكانات موجود در كشور از جمله توان متخصصان داخلي، ايجاد فرآيند كارهاي پيمانكاران به شكل كنسرسيوم و همچنين ازكالا و تجهيزات ساخت داخل بهره‌برداري خواهد شد.
در همين راستا بسته هاي سرمايه گذاري براي توسعه ميادين كوچك و ميادين مستقل نفت و گاز در شركت ملي نفت ايران تدوين شده و طي آن از تمامي شركت هاي خصوصي كه تمايل به سرمايه گذاري در بخش بالادستي صنعت نفت دارند، دعوت شده تا به صورت مستقل يا در قالب كنسرسيوم در اين طرح ملي شركت كنند.
گستردگي پروژه هاي نفت و گاز به حدي است كه اعتبارات تخصيص يافته، به نحو موثري در كوتاهترين زمان ممكن جذب مي شود و علاوه بر آن روند جذب سرمايه در سال هاي اخير با شتاب بيشتري در حال انجام است.
جذب 8.5 ميليارد دلار سرمايه در 4 ماهه اول سال جاري تاييدي است بر اين مدعا.
در عين حال رقم جذب سرمايه در سال گذشته در بخش بالادستي صنعت نفت نيز بالغ بر 18 ميليارد دلار بوده است كه اين رقم به تنهايي بيش از 90 درصد از متوسط رقم جذب سرمايه در سالهاي 86 تا 88 بيشتر بوده است.
با اين وجود پيش بيني مي شود كه با اجراي برنامه هاي جذب سرمايه گذار، اين رقم تا پايان امسال نيز از اين عدد فراتر رود.
سرمايه گذاري 54 ميليارد دلاري در پارس جنوبي
در سال 1389 و تا پايان اسفند ماه اين سال حدود 10.7 ميليارد دلار براي توسعه 14 فازباقي مانده پارس جنوبي جذب سرمايه شده است و تا پايان سال 1393 كه هر 14 فاز به بهره برداري كامل خواهد رسيد، به حدود 60 ميليارد دلار اعتبار نياز است.
در سال 1388 حدود 6.3 ميليارد دلار سرمايه براي توسعه فازهاي پارس جنوبي جذب شده است كه اين رقم در مقايسه با ميزان سرمايه جذب شده در سال 1389، نشان دهنده سرعت پيشرفت فازهاي پارس جنوبي توسط نيروهاي داخلي است.
روند جذب سرمايه گذاري در ميدان مشترك پارس جنوبي در حالي صورت مي گيرد كه ارزش ميدان گازي پارس جنوبي 2/1 برابر كل درامد صنعت نفت ايران در 100 سال گذشته است.
در واقع اگر امروز به طور متوسط بهاي هر بشكه نفت فروخته شده طي 100 سال گذشته را 50 دلار در نظر بگيريم، با توجه به حجم فروش نفت ايران طي اين دوران، مي توان گفت كه با ارقام امروزي حدود 3600 ميليارد دلار از صنعت نفت درآمد بدست آمده است و اين رقم در قياس با مقدار ارزش توليدات قابل استحصال از ميدان گازي پارس جنوبي كه پس از راه اندازي تمامي فازهاي آن به دست خواهد آمد، گوياي اين واقعيت است كه ارزش توليدات قابل استحصال از ميدان گازي پارس جنوبي، 2/1 برابر درآمد نفت در صد سال گذشته است.
تزريق 250 ميليون متر مكعب گاز به ميادين نفتي
بر اساس هدف گذاري اوليه براي تزريق گاز به ميادين نفتي رقمي حدود 250 ميليون متر مكعب در روز در نظر گرفته شده است كه البته اين حجم افزايش خواهد يافت.
در مجموع شركت ملي نفت ايران طي يك سال اخير موفق به افزايش حجم تزريق گاز شده است. در اين مدت تزريق گاز به صورت امتزاجي به يكي از ميادين نفتي كشور به نام دارخوين آغاز شد. همچنين از فازهاي 6، 7 و 8پارس جنوبي به ميدان آغاجاري گاز تزريق شد.
هم اكنون روزانه حدود 20 ميليون متر مكعب گاز به ميدان آغاجاري تزريق مي شود كه در آينده و با رسيدن به هدفگذاري انجام شده به 56 ميليون متر مكعب خواهد رسيد.
براساس برنامه تزريق گاز به اين ميدان، حجم ذخاير ميدان آغاجاري حدود 5 ميليارد بشكه به ذخاير قبلي اضافه مي شود.
شركت ملي نفت ايران تزريق گاز را با هدف حفظ يا افزايش توان مخازن، جلوگيري از كاهش فشار و هرز رفت نفت، بالا آمدن سطح تماس آب و نفت و نهايتاً افزايش ضريب بازيافت و استفاده بهينه از مخازن، طبق برنامه پنج ساله پنجم توسعه كشور برنامه ريزي كرده است؛ با اين وجود حجم گاز تزريقي بر اساس نرخ توليد، خصوصيات سنگ و سيال مخزن و حجم ذخيره قابل استحصال اوليه و ثانويه متغير است.
طبق برنامه در مجموع 34 پروژه تزريق گاز در مناطق نفت خيز به اجرا در مي آيد كه 18 پروژه مربوط به مناطق نفت خيز جنوب، هفت پروژه مربوط به مناطق مركزي و بقيه مربوط به ساير مناطق است.
همچنين طرح توسعه فازهاي 6،7، 8 و احداث خطوط لوله سراسري پنجم و ششم براي تزريق گاز به ميادين نفتي در نظر گرفته شده است.
دو طرح تزريق آب هم براي ميادين رسالت و رشادت به اجرا در خواهد آمد.
كارنامه شركت ملي نفت ايران در دولت دهم
شركت ملي نفت ايران در راستاي تحقق برنامه هاي خود در سال جاري، اقدامات گسترده اي را در جهت اكتشاف، افزايش توليد، صيانت از منابع نفت و گاز، صادرات و امور فرامرزي، پژوهش و تامين اعتبار در گستره 44 شركت و مديريت زير مجموعه خود انجام داده است كه از آن ميان مي توان به افتتاح مخزن يك ميليون بشكه‌اي در جزيره خارگ (تير 1390)، افتتاح واحد نمك زدايي كرنج /پارسي (خرداد 1390)، افتتاح شناور كاسپين 3 ( ارديبهشت 90)، افتتاح فاز دوم ميدان نفتي دارخوين (بهمن 1389) و بهره برداري از تاسيسات منطقه قشم و ميدان مشترك هنگام (شهريور 1389) نام برد.
در اين ميان شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب تا پايان 10 ماهه اول سال گذشته 40 پروژه مربوط به حفظ و افزايش توان توليد، تزريق گاز در ميادين خشكي به منظور افزايش بهره وري از چاه ها و پشتيباني توليد را عملياتي كرده است.
اين شركت همچنين 8 پروژه عام المنفعه را كه رهاورد سفرهاي استاني هيات دولت به جنوب كشور بوده، به مرحله اجرا رسانده است.
شركت نفت مناطق مركزي ايران نيز در همين مدت دستاوردهايي نظير تعمير، ترميم و راه‌اندازي چاه‌هاي موجود و حفاري چاه‌هاي جديد و همچنين مهار فوران و آتش‌سوزي چاه شماره24 نفت‌شهر و تكميل و راه‌اندازي آن در تاريخ 15/04/89 را در كارنامه خود ثبت كرده است.
در همين راستا شركت نفت فلات قاره ايران نيز به عنوان حاكم بلامنازع ميادين نفتي در آب هاي نيلگون خليج هميشه پارس انجام 14 پروژه مربوط به حفظ و افزايش توان توليد، تزريق گاز و آب در ميادين خشكي و دريائي به منظور افزايش بهره‌وري از چاه‌ها و پشتيباني توليد را با اولويت ميادين مشترك دريايي در دستور كار قرار داده و نهايي كرده است.
در عين حال، توافق براي صادرات گاز سيري به امارات در مرداد ماه 89 از ديگر اقدامات انجام شده توسط اين شركت مهم توليدي است.
در عين حال بهره‌برداري طرح‌هاي توسعه ميدان مشترك گازي پارس جنوبي، با محوريت شركت نفت وگاز پارس و انجام 13 پروژه مهم و حياتي در سال گذشته توسط اين شركت از اهميت بالايي برخوردار است.
در اين خصوص مي توان از راه اندازي پالايشگاه طرح توسعه فاز 9 ميدان گازي پارس جنوبي در ارديبهشت‌ماه 89 و توليدي شدن چاه‌هاي فاز 12 پارس جنوبي در آذرماه 89 به عنوان شاخص ترين اين پروژه ها نام برد.
انعقاد قرارداد تامين مالي 80 درصدي براي فاز 12 توسط شركت نيكو و همچنين قرارداد طرح توسعه فازهاي 13 و 14، 19 و 22 تا 24 پارس جنوبي با مشاركت تركيه و كنسرسيومي از شركت هاي ايراني، از مهم ترين فعاليت هاي اين شركت در راستاي جذب اعتبار محسوب مي شود.
همچنين از ديگر اقدامات انجام شده در ميدان گازي پارس جنوبي كه توسط سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، (به عنوان سازمان ناظر شركت ملي نفت ايران در ميدان مشترك پارس جنوبي) انجام شده، مي توان از راه اندازي8 ايستگاه پايش هواي عسلويه در راستاي كاهش آلودگي هواي منطقه در مرداد ماه 89 و اجراي طرح جامع HSE منطقه ويژه با تاييد وزير نفت نام برد.
شركت ملي حفاري ايران نيز كه نام مولود انقلاب را يدك مي كشد، در سال گذشته 5 پروژه را نهايي كرده است كه از مهم ترين آن ها مي توان به بازسازي، طراحي، تغيير چيدمان و ارتقاي يك دستگاه لوله مغزي سيار با همكاري متخصصان داخلي براي نخستين بار در كشور اشاره كرد.
انجام 6 پروژه پشتيباني جنبي توسط پايانه هاي نفتي و 2 پروژه توسعه اي توسط حفاري شمال از ديگر دستاوردهاي شركت ملي نفت ايران در سال گذشته است.
در اين ميان شركت متن نيز تكميل طرح جمع‌آوري گازهاي همراه مناطق نفتخيز جنوب(آماك) و راه‌اندازي فاز دوم طرح توسعه ميدان نفتي دارخوين و توليد نفت‌خام به ميزان 160 هزاربشكه در روز در مرداد ماه 89 را در كارنامه خود دارد.
پژوهشگاه صنعت نفت نيز به عنوان شاهرگ فناوري صنعت نفت ايران، پروژه هايي از قبيل ثبت تكنولوژي تبديل نفت خام سنگين به سبك به نام ايران در خرداد ماه 89 و تكميل طرح تحقيقاتي استفاه از متانول بعنوان افزودني، براي افزايش عدد اكتان بنزين و رعايت مسائل زيست محيطي و آغاز مقدمات انجام پايلوت آن در آبان‌ماه 89 را به نام خود ثبت كرده است.
ساير فعاليت‌هاي شركت ملي نفت ايران
از ديگر فعاليت هاي مهم و ارزشمند شركت ملي نفت ايران در سال گذشته مي توان به تشكيل نخستين ناوگان حمل و نقل ال‌ان‌جي در ايران در خرداد ماه 89 بين شركت ايران ال‌ان‌جي و شركت ملي نفتكش، نهائي شدن سند همكاري شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت و " سازمان تسهيلات جهاني محيط زيست" با هدف بهره‌وري مصرف انرژي در 5 صنعت انرژي‌بر كشور، امضاي تفاهمنامه همكاري ايران و روسيه در حوزه انرژي در تيرماه89، توافق و امضاي قرارداد با وزارت مسكن و شهرسازي براي فاز نخست ساخت 20 هزار واحد مسكوني براي كاركنان نفت در مرداد ماه 89 در چارچوب مسكن مهر و ساخت و تحويل به متقاضيان واجد شرايط در صنعت نفت و عقد قرارداد تامين مالي با بانك ملت (صندوق انرژي- شركت پرل انرژي) در ارديبهشت ماه 89 اشاره كرد.
آنچه كه مسلم است، صنعت نفت ايران در مسير خود به سمت خودكفايي و شكوفايي اقتصادي كشور با دشواري هاي فراواني رو به رو است و در اين ميان شركت ملي نفت ايران تنها با اتكا به شعار "ما مي توانيم" توانسته است تلخي هاي ناشي از تحريم ها را با شيريني توسعه شتابان صنعت نفت درآميزد.

 Source: NIOC 

دسته ها : نفت
پنج شنبه بیستم 6 1393 23:7

  مديركل فرودگاه‌هاي مازندران از آغاز پروازهاي حج تمتع از 19 شهريور ماه جاري از فرودگاه بين‌المللي دشت‌ناز ساري خبر داد.

 

به گزارش آملي ها، موسي مشاءزميني با اشاره به آغاز پرواز حج تمتع، اظهار داشت: نخستين گروه زائران حج تمتع امشب 19 شهريور ساعت 23 و 55 دقيقه از فرودگاه بين‌المللي دشت‌ناز ساري اعزام مي‌شوند.

وي اظهار داشت: پروازهاي حج تمتع امسال از 19 شهريور به مدت يك هفته تا 24 شهريور ماه ادامه مي‌يابد.

*اعزام 2 هزار و 700 زائر مازندراني به حج تمتع

مديركل فرودگاه‌هاي مازندران با بيان اينكه امسال 2 هزار و 700 زائر مازندراني در قالب 20 كاروان به سفر معنوي حج تمتع اعزام مي‌شوند، تصريح كرد: تمامي پروازها توسط شركت هواپيمايي ماهان صورت مي‌گيرد.

مشاءزميني يادآور شد: امسال تمامي زائران حج تمتع مدينه قبل هستند.

وي با اعلام اينكه زيرساخت‌هاي فرودگاه مازندران براي بدرقه زائران حج تمتع آماده است، گفت: تدابير لازم براي اعزام زائران انديشيده شده‌ است.

مديركل فرودگاه‌هاي مازندران با تاكيد بر اينكه زائران از حمل موادمخدر به‌شدت خودداري كنند، اظهار داشت: سال قبل از اعزام تعدادي از زائران به‌دليل حمل مواد مخدر جلوگيري شده كه توصيه ما اين است از حمل مواد مخدر پرهيز شود./

 Source: Amoliha 

پنج شنبه بیستم 6 1393 1:27

  رييس اداره روابط عمومي حفاظت محيط زيست مازندران با بيان اينكه يكي از فوتباليست هاي ملي پوش مازندراني درفهرست شكارچيان غيرمجازقراردارد گفت : پرونده تخلف وي دردادگاه رامسر در دست بررسي است

 به گزارش آملي ها، سيد محمود هاديان در گزارشي كه نخواست نام اين بازيكن فاش شود ،افزود: اين فوتباليست به همراه يكي از دوستانش بامحيط بانان يگان حفاظت محيط زيست رامسردرگير و سپس از محل متواري شد.

وي افزود: در تيرماه سالجاري محيط بانان يگان حفاظت محيط زيست رامسر در حين گشت زني در ارتفاعات اين شهرستان( منطقه كوهستاني لپاسر) با اين فوتباليست و يكي ديگر از همراهانش كه هر دو مجهز به سلاح گلوله زني دوربين دار بودند برخورد كرده و از آنان درخواست مدارك حمل سلاح نموده كه شكارچيان با تهديد اسلحه عليه محيط بانان از محل متواري شدند.

رييس اداره روابط عمومي حفاظت محيط زيست مازندران با اشاره به اينكه كشيدن سلاح بر روي محيط بانان در حال انجام وظيفه، جرم محسوب مي شود و مستوجب پيگرد قانوني است ،اظهار داشت: همه بايد تابع قانون و مقررات از جمله قوانين شكار و صيد باشيم .

محمد رضا نياستي رييس اداره محيط زيست شهرستان رامسرنيز در اين رابطه گفت: درسه روز گذشته نيز محيط بانان يگان حفاظت محيط زيست رامسر در گشت زني هاي خود در ارتفاعات اين شهرستان مجددا با اين فوتباليست و گروهي از شكارچيان همراه وي برخورد كردند كه در منطقه شكار ممنوع حضور داشتند.

وي افزود: روز گذشته يكي از ماموران يگان حفاظت شهرستان كه در برخورد با همان فوتباليست مشهور تيم ملي حضور داشته در حال تردد در خيابان به همراه فرزند سه ساله اش بوده كه ناگهان مورد ضرب و شتم سه نفر از شكارچيان قرار گرفت كه جراحاتي به وي وارد و موجب وحشت فرزند خردسالش شدند.

وي از مقامات قضايي استان و شهرستان خواست تا با رسيدگي جدي و سريع به اين پرونده، از محيط بانان پرتلاش و زحمتكش كه با پايين ترين دستمزد از مواهب الهي و طبيعي كشور حفاظت مي نمايند، حمايت و موجب دلگرمي آنان شوند./

 Source: Amoliha 

دسته ها : اخبار - مازندران
پنج شنبه بیستم 6 1393 1:22

 

 با نزديك شدن به مهم ترين بحث انتخاباتي شهرستاني پايگاه خبري آملي ها اقدام به معرفي كانديداهاي احتمالي مجلس در شهرستان آمل نموده كه اين به معناي طرفداري و پيروي از هيچ يك از اين عزيزان نمي باشد و تنها بر اثر حدس و گمان اين پايگاه در خصوص افراد ذيل مي باشد

به گزارش آملي ها ، در حالي كه انتخابات مجلس اواخر سال آينده برگزار خواهد شد اما به علت شرايط خاص آمل يكي از حساس ترين حوزه انتخاباتي مجلس دهم در استان مازندران با بيشترين تعداد راي دهنده خواهد بود اين نيز باعث شده است كه كم كم برخي از كانديداها به خصوص مدعيان انتخابات را به تكاپو بيندازد ، تا جايي كه اسامي متفاوت و متعددي را جهت كانديداتوري در انتخابات مجلس به گوش مي رسد در اين نوشتار سعي شده است كه به تحليل كلي برخي از مهمترين افراد شاخص در انتخابات آينده بپردازيم. قطعاً در اينده اين پايگاه خبري سعي خواهد نمود با تحليل هاي كامل تر ، مصاحبه با اين كانديداها و اظهار نظر خواص در مورد انتخابات مجلس و انتظارات شان از نماينده گان به شناخت بيشتر مخاطبين خويش كمك نمايد

1.رضا حاجي پور


حاجي پور در دوره هاي گذشته نيز سوداي رسيدن به مجلس را در سر مي پروراند كه به همين دليل او را يكي از كانديداهاي احتمالي و قريب به قطعي انتخابات آينده مي دانند رضا حاجي پور داراي مدرك دكتري مديريت و برنامه ريزي شهري و داراي سمتهاي اجرايي همچون قايم مقامي امور ايثارگران صدا و سيماي جمهوري اسلامي و بخشداري رودهن و آبعلي بوده است بعضي از كارشناسان اين بار حاجي را رقيب سختي در انتخابات مي دانند كه به راحتي حاضر نيست از گردونه رقابت خارج شود و شايد اين پيش پيني به خاطر آرايي است كه حاجي پور مي تواند از بخش ها و روستاهاي اطراف آمل كسب كند

2. عزت الله يوسفيان ملا


يوسفيان ملا سابقه سه دور نمايندگي حضور در مجلس شراي اسلامي را به وكالت از آملي ها داراست اين بار شايد يوسفيان در ايام انتخابات با چالشهايي جدي رو به رو شود يوسفيان در 2 سال اخير با ورود به بخش عزل و نصب ها تحت يكسرس فشارها و جو سازي ها قرار گرفته است اما در آن روي سكه نزديكي يوسفيان به دولتي ها قظعا و دارا بودن قاطبه آراي مردم شهر و بخش لاريجان نيز همواره اندوخته انتخاباتي خوبي براي يوسفيان ملا خواهد بود و به همين دليل آقاي خاص انتخابات آمل همچنان نيز به عنوان مدعي اول انتخابات مجلس در شهرستان آمل مطرح مي باشد

3. سيد محمد پژومان


سيد محمد پژومان با راي بي نظيرش در انتخابات شوراي شهر آمل زنگ خطر را براي بسياري از رقبايش در انتخابات مجلس به صدا در آورد هر چند به صورت رسمي اعلام كانديداتوري ننموده است اما با حضور پر رنگش در مجامع و ميان مردم مي توان از حالا يك مدعي جدي دانست ،در هر حال با ورود وي به اين كارزار مطمنا بايد با حريفان جدي و استخوانداري رقابت كنند كه شايد هرگز به وي اجازه حضور در اين كرسي را ندهند

4.مريم پروين


لقب زن در سايه در مدت انتخابات شوراي اسلامي شهر و روستا هميشه در مورد مريم پروين به گوش مي رسد خيلي ها عدم حضور وي در انتخابات دوره گذشته را علاوه بر مدارك فراوان كارشناسي وي به جهت فقدان مدرك كارشناسي ارشد مي دانند با اين حال رد پاي همكاري وي در رسانه ها و يكي از افراد خاص شهرستان كه در سطح استان نيز داراي سمت مي باشد هميشه بر سر زبان هاست با اين حال بايد ديد مريم پروين مي تواند رقيبي جدي براي رقباي خود باشد

5.جميله سالار
جميله سالار نيز هميشه در هر انتخاباتي در شهرستان به عنوان چهره اي مقبول مطرح مي گردد كه مطمنا با توجه به گرايش اصلاح طلبي وي در صورت حضور يكي از گزينه هاي جدي انتخابات خواهد بود كه به ديد كارشناسان نيز رقابت جانانه اي با ديگران خواهد داشت به هر حال كانديداتوري جميله سالار در مجلس ششم كه با دستاوردي قريب به 35 هزار راي رو به رو بوده است قطعا شرايط را بر رقبا سخت خواهد كرد و جدي گزينه اصلاح طلبان خواهد بود

6.محمد قنبري


محمد قنبري كه از افراد خوش نام در شهرستان آمل مي باشد و شايد دانشگاهي ترين چهره محتمل حضور در انتخابات نيز شخص محمد قنبري باشد رياست وي بر دانشگاه علمي كاربردي و حضور فعلي وي در سمت معاونت آموزش و پرورش استان نيز كه نشان از حمايت دولتي ها خواهد داشت شايد احتمال حضور وي جهت كانديداتوري مجلس را افزايش دهد به هر حال استعداد بالقوه قنبري مطمنا رقيب جدي براي سايرين خواهد بود

اين مطلب ادامه دارد ...

 Source: Amoliha 

پنج شنبه بیستم 6 1393 1:18
 

روابط عمومي مركز دلواپس نگاري تهران شعبه دكترين مهندسي استراتژيك با صدور اطلاعيه اي از چگونگي وقوع طوفان دوشنبه تهران پرده برداشت.

در اين اطلاعيه آمده است:


ما دلواپسان خسروي شيرين مي‌خواهيم
ما كشته آن نامزد خورشيد كلاهيم

بدون ترديد طوفان دوشنبه سهم مهمي در جغرافياي سياسي كشور آنهم در دولت موسوم به كليد دارد و نشانه هاي روشني از قهر طبيعت با دولت جديد. در اين واقعه مشخص شد كه اين دولت توان مقابله با باد و طوفان را ندارد چه برسد به جنگ! اميدواريم كه دولتمردان پيام اين طوفان را گرفته باشند. دلايل زير به نظر ما قابل بررسي است و بايد نسبت به آن اقدام عاجل شود. ضمن اينكه مركز دلواپس نگاري نسبت به طوفان هاي آتي كه همراه با بيلبورد و لنگه كفش خواهد بود، از هم اكنون به دولتمردان هشدار مي دهد.

دليل سياسي
اظهارات دشمن شاد كن رييس جمهور كه نمي خواهد مردم را به بهشت بفرستد حال آنكه بهشت الكي نيست بايد برايش زور زد. معلوم نيست چرا رييس جمهور محترم اين «زور دولتي» را نفي مي كند.

دليل فرهنگي
برگزاري كنسرت هايي كه در آن بزك كرده ها حضور دارند و بزن و بكوب مي كنند.


دليل غير طبيعي
اصرار بيخودي برخي سياسي كاران به آلوده بودن بنزين در دولت قبل. و اين بود چوب خدا به غش كنندگان در معامله بنزين.

دليل علمي
تهمت بزرگ به دولت پاك دهم در خصوص بورسيه هاي دكترا. بالاخره تهمت بدون جواب نمي ماند.

دليل هسته اي
سرعت طوفان دوشنبه 120 كيلومتر بوده و اين نشانه روشني است (اسنادش موجود است) كه آقاي ظريف! غني سازي 20 درصد را دوباره شروع كن! (120 درصد يعني 20 در كنار 100 و يعني همان 20 در 100 كه با توجه به زبان سانسكريت مي شود 20 بر 100 يا همان 120).

دليل عرفاني
فضاسازي غير اخلاقي درباره سفر پيش پا افتاده چند نماينده محترم به برزيل براي انجام فريضه اداري...استغفرالله!

دليل ادبي
برگزاري جشنواره شعر فجر كه اصلا آنطوري نبود كه توقع ما بود.

دليل اجتماعي
عدم فيلترينگ واتس آپ كه هم خلاف قانون است و هم خلاف شريعت.

دليل ماورايي
رد صلاحيت رحيم مشايي كه در سالگرد اين اقدام ناجوانمردانه طوفان شد!

دليل اينترنتي
افزايش ناگهاني پهناي باند از مگا به گيگا.

دليل كشكي
پيش بيني نكردن سازمان هواشناسي


دليل ديپلماتيك
خنديدن ظريف به اشتون و رو دادن به 5+1

دليل فني
سكوت احمدي نژاد در قبال تهمت ها و دروغ ها كه با غرش طوفان شكسته شد و تازه اين اولشه!

دليل رسانه‌اي
تذكر هيئت نظارت بر مطبوعات به كيهان.

در پايان اين بيانيه آمده است: چون در زمان طوفان دوم ما در سواحل درياي خزر در حال بررسي اوضاع كشور و همچنين انجام مراسم دلواپسي در نقاط شمالي كشور بوديم، فعلا تحليل نداريم اما تاكيد مي كنيم همين كه تهران سر جايش مانده به خاطر مقاومت ها و ظرفيت هايي است كه در زمان دكتر در كشور ايجاد شد.

Source: KhabarOnline

دسته ها : اجتماعي
سه شنبه هجدهم 6 1393 22:13
دسته ها :
سه شنبه هجدهم 6 1393 15:37
صنعت ساختمان, اخبار مهندسی عمران, اخبار روزانه سازمان نظام مهندسی ساختمان, شرکت "بنیان سازان شمال" ثبت اسناد و املاک شهر دیجیتال آمل, مهندسی عمران, مجری شبکه دیجیتال پیوسته جهانی با موتور جستجوی سیویل در شبکه سیویل ایران.انتشار و اشتراک گذاری کنگره ها و کنفرانس ها و سمینارها و همایش های تخصصی فنی مهندسی ایران, باشگاه مهندسان, سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران, جامعه مهندسان مستقل آمل, اطلاعات راه ها.
دسته ها :
سه شنبه هجدهم 6 1393 15:21
 
20140828_212410

هراز نيوز : شانزدهمين يادوراه شهداي روستاي گيلاس لاريجان از توابع شهرستان آمل امسال هم با حال و هوايي متفاوت برگزار شد ، گيلاسي ها به احترام شهداي گمنام مدفون در منطقه شهيد آباد در حركتي فرهنگي  و  درس آموز  هرساله مراسم يادواره شهدا را در جوار قبور شهداي گمنام برگزار مي كنند ، تفاوت ديگر برنامه گيلاسي ها توجه به محتواي برنامه و نوع اجراي ان است كه از اين جهت نيز متفاوت است .

گفتگوي آقاي محمد تقي يزداني با حجت الاسلام منتظري، برادر شهيد منتظريشانزدهمينيادواره شهداي گمنام شهيدآباد لاريجان و شهداي روستاي گيلاس در كنار قبور شهداي گمنام برگزار شد.در اين مراسم سردار كسايي از خاطرات سال هاي دفاع مقدس سخن گفت و برادران شهيد سيد مرتضي ازلي و شهيد منتظري به بيان خاطرات وشيوه ي زندگي آن شهيدان والا مقام پرداختند.

 

عكس: آقاي سيد حيدر ابوالحسني

 منبع: هراز نيوز
سه شنبه یازدهم 6 1393 1:3
رديف نام نام خانوادگي شماره تماس تحصيلات شهر
1 علي  ثباتي 9111133027 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل 
2 بهاره  ربيعي  9113112967 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  ساري
3 سيدحسين  ساداتي بالادهي 9111526548 دكتراي برنامه ريزيو حمل ونقل  بهشهر
5 جابر ملكي 9113555145 كارشناسي ارشد راهو ترابري  ساري
4 احمد مهرزاد 9111934182 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  نوشهر
6 فرشيدرضا  حقيقي 9123343483 دكتراي برنامه ريزيو حمل ونقل  بابلسر
7 پژمان  اژدريعبدالملكي  9111521392 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بهشهر
8 غلامعلي  بهزادي  9111215613 دكتراي راه وترابري  آمل 
9 اسفنديار  حيدري كاني  9113112967 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل 
10 نادعلي  رمضانپور 9111521853 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  ساري
11 ابوالفضل  آرسته  9123447317 كارشناسي ارشد راهو ترابري  ساري 
12 آرمان  اسمعيلي  9112522968 كارشناسي ارشد راهو ترابري  ساري
13 حميد بابائي 9112146014 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل
14 داود بقائي    كارشناسي ارشد راهو ترابري  ساري
15 ابراهيم  بندگان  9111114365 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل
16 ياسر بوداغيماليدره   9111287477 كارشناسي ارشد راهو ترابري  قائمشهر
17 حسين  پورمحمد 911 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بهشهر
18 رضا  تقوائي  9111133490 كارشناسي ارشد راهو ترابري  بابل
19 عبدالحميد  تقي زاده  9112155403 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل 
20 سعيد  حسامي    دكتراي برنامه ريزيو حمل ونقل  بابل 
21 ابراهيم  حسامي  9113111386 كارشناسي ارشد راهو ترابري  بابل
22 يوسف رضا  خادميان  9111516097 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  قائمشهر
23 علي  خنكدارطارسي 9113262535 كارشناسي ارشد راهو ترابري  قائمشهر
24 عباس  رشيديقرتكلائي  9111515181 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  ساري
25 حسن  زارعي  9113254956 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  آمل 
26 عليرضا  سعيديسعيدآبادي  9112538189 كارشناسي ارشد راهو ترابري  ساري
27 فرهاد  صالحيان متيكلائي  9111143380 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل 
28 ابوالفضل صفري 9112230250 كارشناسي ارشد راهو ترابري  قائمشهر
29 عليرضا  عباس زاده  9111516290 كارشناسي ارشد راهو ترابري  بابل
30 محمدحسين  فيروزجائيان 9111153012 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل
31 مرتضي  گلي گنجي  9367607828 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل
32 احمد  گوران  9113520186 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  ساري
33 روح اله  محمدي  9112212854 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  آمل 
34 حميدرضا  محموديكردخيلي  9112559768 ارشد عمران - راهوترابري  ساري
35 علي  مقدم كامراني 9111535081 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بهشهر
36 جابر ملكي 9113555145 كارشناسي ارشد راهو ترابري  ساري
37 مهدي  نصراله پور علمداري 9111143841 كارشناسي ارشد راهو ترابري  بابل
38 سيامك  اكبرنژادنشلي 9123393860 كارشناسي ارشدمهندسي عمران  برنامه ريزي حمل ونقل  أمل
39 مهدي  عليپورواوسري  9113531838 كارشناسي ارشدعمران (راه وترابري ) ساري
40 حامد گلچوبيان  9127152477 كارشناسيارشدبرنامه ريزي و حمل ونقل  بابل
44 مصطفي قدميكلاريجاني  9111288993 كارشناسي ارشدمهندسي عمران  برنامه ريزي حمل ونقل  قائمشهر
48 سيده ساره  هاشمي كمانگر 9112169419 كارشناسي ارشدمهندسي عمران  برنامه ريزي حمل ونقل  بابل
49 نگار جباري 9121430363 كارشناسي ارشدعمران (راه وترابري ) ساري
50 سيدعلي  تقي زاده  9111569232 كارشناسي ارشدعمران (راه وترابري ) ساري
51 رضوان باباگلي 9111584023 كارشناسي ارشدعمران (راه وترابري ) ساري
 

ساختمان

مقدمه

مجموعه مهندسي عمران يا رشته عمران يكي از رشته هاي پر اهميت و جذاب در مجموعه رشته هاي آزمون سراسري است كه داوطلب در گروه آزمايشي علوم رياضي و فني مي تواند آن را انتخاب كند. پيشرفت سريع جوامع و نيازهاي روز افزون آنها به انجام طرحهاي مختلف عمراني از يك طرف و رشد و توسعه علوم مختلف از طرف ديگر، ايجاب مي نمايد تا با يك برنامه ريزي صحيح و همه جانبه و پرورش استعدادهاي جوان و نيز استفاده بهينه از ابزار و امكانات موجود در جامعه ، گامي بلند  در جهت ترقي و تعالي جامعه برداشته شود.

تعريف و شرح

تاريخچهي مهندسي عمران به اصطلاح Civil engineering به قرن هجدهم باز مي‌گردد. درآن زمان مهندسي عمران در مقابل مهندسي نظامي  Military engineering قرار داشت. اصطلاحي كه به همه ي امور مهندسي كه به مسايل ساخت و ساز بناهاي دست ساز بشر باز مي‌گشت. مانند سدها، ساختمان ها، پل‌ها و كانال‌ها گفته مي‌شد.البته طي گذشت سال هاي متمادي و با پيشرفت علم و تخصصي شدن علوم، به مرور علوم مختلف، از جمله مكانيك Civil engineering جدا شده اما اين اصطلاح هم چنان نام خود را براي عمران حفظ مهندسي كرد.

اين رشته قبلا به مهندسيراه و ساختمان موسوم بوده و به منظور تربيت مهندسان طراح ، محاسبه و اجرايپروژه‌هاي ساختماني، صنعتي ، راه‌سازي و تاسيسات آبي و نظارت بر حسن اجرايطرحهاي عمراني در زمينه‌هاي فوق و همچنين همكاري با مهندسان مشاور يا محاسبه در زمينه‌هاي ياد شده ، به وجود آمده است. قسمت عمده دروس اين رشته را مجموعه متنوعي از دروس نظري و پروژه‌هاي طراحي تشكيل مي‌دهد و كنار آنهاتعدادي دروس آزمايشگاهي و كارگاهي و نيز دو دوره كارآموزي در طي دو تابستان پيش‌بيني شده است. با توجه به سياستهاي عمراني و سرمايه‌گذاريهاي دولت براي ايجاد ساختمانها، راهها، پلها، سدها، نيروگاههاي هسته‌اي و حرارتي ، رفع نيازهاي عمراني در زمينه مسكن و تاسيسات آبي جهت تامين آب آشاميدني شهرها و روستاها همچنين بازسازي مناطق جنگ‌زده اهميت اين رشته مشخص مي‌شود. فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند در وزارتخانه‌ها (نظير وزارتخانه‌هاي راه‌ و ترابري مسكن و شهرسازي و نيرو) و شركتهاي دولتي و شركتهاي خصوصي و مهندسان مشاور به كارهاي طراحي ، محاسبه و اجرا بپردازند. در شرايط حاضر فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند در دوره‌هاي مختلف كارشناسي ارشد سازه (آناليز و طرح سازه‌ها) ، خاك و پي (مطالعه مسائل مربوطبه رفتار خاكها و محاسبات پي‌ها) ، راه و ترابري (طرح راهها و شبكه ترابري) ، سازه‌هاي آبي (طراحي سازه‌هاي هيدروليكي و مسائل آبي ديگر در ارتباط با سدها) در داخل كشور ادامه تحصيل دهند.

ساختمان

كاربرد و زير شاخه ها

هدفاز اين رشته تربيت نيروهاي متخصصي است كه بتوانند در پروژه‌هاي مختلف عمراني در زمينه‌هاي ساختمان‌سازي، راه‌سازي، پل‌سازي، برج‌سازي، سازه‌ها وبناهاي آبي، جمع‌آوري و دفع فاضلاب و غيره مسووليت طراحي، محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گيرند. مهندسي عمران از جمله رشته‌هايي است كه بيانگر كاربرد علم در ايجاد سازندگي و عمران است. يعني هرچيزي كه به آبادي يك كشور باز مي‌گردد، مانند: سد، فرودگاه، جاده، برج، تونل، دكل‌ هاي مخابراتي، ساختمان‌هاي مقاوم در برابر زمين‌لرزه، سيل و آتش و نيروگاههاي برق و مصالح سبك، ارزان و با كيفيت مناسب براي ساخت و ساز، در حيطه كار مهندس عمران قرار مي‌گيرد. براي آغاز تمامي پروژه‌هاي عمراني به يك مهندس كارآمد عمران نياز داريم تا علاوه بر رعايت جنبه‌هاي فني و اجرايي، اقتصادينيز عمل كند. چون اقتصادي بودن يك اصل در مهندسي عمران است.

در ايران اين رشته در سطح كارشناسي داراي سه گرايش عمران-عمران، عمران-نقشه‌برداري و عمران-آب ‌و در بعضي دانشگاه ها گرايش هاي عمران-سازه،عمران-خاك و عمران-راه در سطح كارشناسي به آن اضافه مي شود.

عمران-عمران

اينرشته قبلاً به مهندسي راه و ساختمان موسوم بوده و به منظور تربيت مهندسان طراح، محاسبه و اجراي پروژه‌هاي ساختماني، صنعتي، راه‌سازي و تأسيسات آبي ونظارت بر حسن اجراي طرحهاي عمراني در زمينه‌هاي فوق و همچنين همكاري با مهندسان مشاور يا محاسبه در زمينه‌هاي ياد شده، به وجود آمده‌است. مانند ساير رشته‌هاي مهندسي،اين رشته داراي 23 واحد عمومي است.همچنين دانشجويان اين رشته بايد تعداد 25 واحد را به عنوان واحدهاي پايه بگذرانند.علاوه بر اين واحدها،95 واحد اختصاصي كه دروسي از جمله كارآموزي و پروژه‌هاي فولاد وبتن و راه سازي نيز جزو دروس اين دانشجويان مي‌باشد. با توجه به سياستهاي عمراني و سرمايه‌گذاريهاي دولت براي ايجاد ساختمان‌ها، راه‌ها، پل‌ها، سدها، نيروگاه‌هاي هسته‌اي و حرارتي، رفع نيازهاي عمراني در زمينه مسكن و تأسيسات آبي جهت تامين آب آشاميدني شهرها و روستاها همچنين بازسازي مناطق جنگ‌زده اهميت اين رشته مشخص مي‌شود.فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند در وزارتخانه‌ها(نظير وزارتخانه‌هاي راه‌ و ترابري،مسكن و شهرسازي و نيرو)و شركتهاي دولتي و خصوصي و مهندسان مشاور به كارهاي طراحي، محاسبه و اجرا بپردازند.

مهندسي عمران

عمران-نقشه‌برداري

طراحيو اجراي برنامه‌هاي عمراني و مطالعات مربوط به زمين مستلزم وجود اطلاع دقيق مهندسي(مسطحاتي، ارتفاعي،چگونگي) به صورت نقشه‌هاي گوناگون(ترسيمي، رقمي، تصويري) از منطقه مورد نظر است.مجموعه نقشه‌برداري پاسخگوي اين نيازها به گونه‌اي هماهنگ با ديگر رشته‌هاي عمران است و هدفش تربيت افرادي است كه آگاهي علمي كافي و مهارت فني لازم را در زمينه نقشه‌برداري داشته باشند. داوطلبان ورود به اين رشته بايد در رياضيات و فيزيك قوي بوده(جالب است كه بدانيد اين رشته بيشترين رياضي را در تمام رشته هاي مهندسي دارا مي باشد با داشتن 21 واحد در دانشگاه) علاقه‌مندي و آمادگي جسمي(براي كارهاي صحرايي و غيره) لازم را دارا باشند.

نقشه بردار

عمران-آب

ايندوره(كارشناسي) به منظور تربيت متخصصاني تدوين شده‌است كه بتوانند در زمينه‌هاي شناخت منابع آب و كنترل و بهسازي كيفيت منابع آب اطلاعات لازم رابه دست آورند تا بتوانند در مراحل مختلف طراحي ، نظارت و مديريت پروژه‌هايآب كار كنند.با توجه به اينكه توسعه كشور در زمينه‌هاي كشاورزي، صنعتي ، عمران و غيره بستگي به ميزان آب قابل استفاده دارد مي‌توان صنعت آب را در ايران در زمره صنايع مادر به حساب آورد.داوطلبان ورود به اين دوره‌ها بايد در دروس رياضي، فيزيك و شيمي دبيرستان قوي بوده، علاقه‌مندي و استعداد لازم(خصوصا در زمينه طراحي) را داشته باشند. دروس اين دوره‌ها به صورت عمومي، پايه، اصلي، تخصصي،انتخابي و كارآموزي (كارآموزي صحرايي پروژه تخصصيو كارآموزي تخصصي) است.

عمران-زلزله

اين رشته كه اكثراً با عمران-سازه يكسان پنداشته مي‌شود، در حقيقت كاربردي جداگونه دارد. در رشته سازه هدف بيشتر تحليل رفتارهاي دروني و تحليل اعضا ومدل نمودن سازه براي بارهاي استاتيكي مي‌باشد در حاليكه در رشته عمران-زلزله هدف آناليز و بررسي نيروهاي خارجي و ديناميكي وجانبي،بررسي نحوه عملكرد، راهكارهاي مقابله و بررسي رفتار لرزه‌اي سازه مي‌باشد.

اينرشته نسبت به گرايشهاي ديگر عمران در كشور ما نوپا بوده و در سالهاي اخير وخصوصاً بعد از زلزله‌هاي مهمي چون رودبار و بم آئين نامه‌هايي براي تخصيص ضرايب محاسباتي براي آن در نظر گرفته شده‌است كه آخرين آئين نامه مورد استفاده در اين بخش آئين نامه 2800 ويرايش سوم مي‌باشد. با توجه به كاربرد زياد نانوتكنولوژي احتمال استفاده ازمصالح نوين كه پاسخ مناسبي به زلزله بدهد وحتي ازانرژي زلزله براي رفع نيازهاي انرژي ساختمان استفاده كند بعيد نيست. احتمالا نانو كامپوزيتهاي سازه‌اي جايگزين مصالح سنتي خواهد شد كه صرفه جوئي قابل ملاحظه در مصرف مصالح وانرژي در راستاي بهينه سازي ساختمان درپي خواهد داشت.

كارشناسي ارشد

فارغ التحصيلان مقطع كارشناسي عمران- عمران، مي توانند در مقطع كارشناسي ارشد درگرايشهاي مختلف : سازه، سازه هاي هيدروليكي ،مهندسي زلزله ، راه وترابري، مكانيك خاك وپي ، مهندسي آب، سازه هاي دريايي ،مهندسي مديريت ساخت، مهندسي برنامه ريزي حمل و نقل ،مهندسي نقشه برداري ( ژئودزي)، فتوگرامتري و مهندسيمحيط زيست به تحصيل ادامه دهد و  در هر يك از گرايشهاي ياد شده زير شاخه هاي تخصصي تري وجود دارد كه در مقطع دكتراي تخصصي و به خصوص در ضمن انجام رساله دكتري به آن پرداخته مي شود.

دكتري

در مقطع دكتري دانشجو ضمن افزايش مراتب علمي خود، در يك زمينه تخصصي تر ، قدرتو توان خود را براي انجام كارهاي تحقيقاتي و توسعه مرزهاي دانش و رفع معضلات علمي و اجرايي از طريق پژوهش بالا برده، تحقيقاتي را در يك مورد خاص، انجام مي دهد.

 توانايي‌هاي مورد نياز و قابل توصيه

يكمهندس عمران بايد بسيار اجتماعي و داراي توان ايجاد ارتباط با جمله سايرينباشد چون رشته مهندسي عمران يك رشته گروهي است. يعني متخصص عمران در محيط كار خود با اقشار مختلف جامعه از جامعه كارگران، تكنسين‌ها و مهندسان رشته‌هاي ديگر سروكار دارد و بايد با همه اين افراد ارتباط خوبي برقرار كندتا بتواند شاهد پيشرفت و موفقيت كارش باشد.

با توجه به كميت و كيفيت درسهايي كه در اين رشته ارايه مي‌گردد، داوطلب بايد از توان و دانش برتر در زمينه‌هاي رياضي و فيزيك برخوردار باشد. همچنين توان جسمي ، قدرت تجزيه و تحليل ، قدرت تجسم و دقت كافي در بسياري از مسايل را داشته باشد.

مهندسي عمران در ايران

برج ميلاد

ريشهيابي اين فن در ايران به قرن ها پيش باز ميگردد جائيكه ايرانيان قديم با ساختن راهها شهرهاي مهم ايران را به يكديگر پيوند مي دادند تا شاهان به راحتي بتوانند به كاخ هاي خود در مناطق مختلف ايران سفر كنند. همانطور كه مي دانيم  قديمي ترين سدها نيز در ايران وجود داشته و باعث رونق كشاورزي درايران باستان شده است.

اما مهندسي عمران نوين همزمان با گسترش و توسعه شهرها در ايران در اوايل دهه 20 شمسي در دانشگاه تهران پايه گذاري شدو تا كنون نيز افراد بسياري در دوره هاي مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري از آن فارق التحصيل شده اند.

 

تهيده كننده: فاطمه سادات مويدي

تنظيم براي تبيان: محسن مرادي

 منبع: تبيان
دوشنبه دهم 6 1393 7:43
                      بسوه تعالي                                                                                                                                  اهن هذاكزات گزوه تخصصي هعواري 
1  دبيز جلسه  : ّذي ًاجي                    شواره جلسه : 32 2 9 /03/31  :تاريخ جلسه                   هحل جلسه : سالي اجتواعات ّتل ّايت چالَس 3
 دستور جلسه: 
 اهن هذاكزات:
-  جلسِ هشتزك گزٍُ تخصصي هعواري با اعضاي كويتِ ّاي تخصصي هعواري دفاتز در سالي اجتواعات ّتل ّايت چالَس بزگشار گزديذ. 
- در ابتذا هعزفي كَتاّي اس اعضاء حاضز در جلسِ  ٍ خَشاهذگَئي اعضاي ّيات رئيسِ گزٍُ تخصصي هعواري بِ هذعَيي جلسِ صَرت پذيزفت.  
- آقاي هٌْذس خاٍري ًژاد در خصَص هَاردي كِ در خصَص چك ليستْاي ارسالي اس دفاتز طبق هكاتبِ گزٍُ تخصصي هعواري با دفاتز ٍ تعذاد چك ليستْاي ارسالي ، گشارشاتي ارائِ ًوَدًذ. 
-  خاًن هٌْذس هحوَدي : درخَاست داشتٌذ در جوع بٌذي چك ليست گزٍّْاي ساختواًي بِ تفكيك اًجام شَد ٍ ساختواًْاي بلٌذ هزتبِ ًيش ديذُ شَد ٍ با تَجِ بِ ضَابط خاص آى اس جولِ ضَابط هعلَليي. 
- آقاي هٌْذس سزاجي : در خصَص ساختواًْاي گزٍُ د ، اخذ ًظزات اس حاضزيي در جلسِ اًجام گزدد. 
 4 - خاًن هٌْذس هْزي : در خصَص ًواّاي ساختواى ّا ٍ يك ٍحذت رٍيِ با تَجِ بِ ضَابط ٍ اقلين بِ استٌاد هبحث ًظزات حاضزيي در جلسِ اخذ گزدد.  
                                       
- آقبي هٌِسص قزببى پْر : زرذْاطت زاشتٌس يب چك ليظت هْرز اطتفبزٍ قزارگيزز يب هبحث چِبرم. 
- پبطد ُيبت رئيظَ گزٍّ ترصصي هؼوبري : بيي چك ليظت ّ هبحث چِبرم ًببيس اذتلافي ّجْز زاشتَ ببشس. چك ليظت ببيس هْارز هِن هبحث چِبر ببشس يب چكيسٍ ي هبحث چِبرم . 
- آقبي هٌِسص ببقزسازٍ : بزرطي چك ليظتِبي اطتبًِبي زيگز ّ اطتفبزٍ اس آًِب. 
- آقبي هٌِسص هيزج فيزّسي : پلَ فزار ببيس زر ضْابط شِززاري ُن لحبظ گززز . لذا ببيس ايي تؼبهل بب شِززاري ببشس تب الشاهي گززز. 
- ذبًن هٌِسص ازيب سازٍ : زر تبئيس صحبتِبي ذبًن هٌِسص هحوْزي زرذْاطت زاشتٌس چك ليظتِب بَ تفكيك گزُِّبي طبذتوبًي ببشس ّ راٌُوبي چك ليظت ُن تِيَ گززز ّ ُوچٌيي زرذْاطت زاشتٌس  ًْع بٌسي شِزُب زر اطزع ّقت صْرت پذيزز. ضوٌب ايشبى فزهْزًس تيوي تشكيل زازًس تب  بب شِززاري ًْشِز زر ذصْص طزاحي طيوب ّ هٌظز شِزي اقسام ًوبيس ّ اجزا گززز. 
- ذبًن هٌِسص هٌجوي : اكثز طزحِب  را هؼوبر طزاحي ًوي كٌس ّ ايي هظئلَ ببػث هي شْز اجزائي شسى چك ليظتِب ّ رػبيت ضْابط اى كوي بب هشكل هْاجَ شْز. 
- آقبي هٌِض ذبج هِزي : گزٍّ كٌتزل هضبػفي زر زفتز بببلظز ّجْز ًسارز. بزرطي ذزّجي پلَ فزار زر كتببِبي هببحث اًجبم ّ الشاهي گززز ّ طْالي ًيش زاشتٌس كَ ايب ببم هشبع اطت يب ذيز ؟  
- پبطد ُيبت رئيظَ گزٍّ ترصصي هؼوبري : طبق قبًْى ببم هشبع اطت. 
- آقبي هٌِسص ػظگزيبى ًبهقي : ًظبرت هؼوبري بيشتز كبر شْز ضوٌب چك ليظت ًظبرتي اس كويتَ ترصصي ًْشِز ارطبل شس كَ تْضيحبتي زر ايي ذصْص ارائَ شس.  
جوغ بٌسي ّ ًتيجَ گيزي  : 
- هقزر شس چك ليظت بزاي ُز گزٍّ طبذتوبًي بَ تفكيك لٌجبم گززز ّ يك زفتزچَ راٌُوب جِت راٌُوبئي هٌببغ بزاي ُز هبحث ًيش تِيَ شْز. 
- هقزر شس بحث آساز زر جلظبت آتي هٌظْر گززز تب هْارز ذبرج اس زطتْر زر ايي سهبى هطزح گززز. 
  هززاز زر شِز هحوْزآببز بزگشار گززز. 52 - هقزر شس جلظَ آتي زر رّس شٌبَ هْرخ      
                                        
حضوراعضا در جلسه:  رديف  نام و نام خانوادگي اعضا حاضز/ غائب آقاي ههنذس فزصت 1   * آقاي ههنذس هسعودي تنكابني 2   * آقاي ههنذس خاوري نژاد 3  *  خانن ههنذس پزژك هحوذپور 4   * آقاي ههنذس سزاجي 5  *  خانن ههنذس هحوودي 6  *  خانن ههنذس ههزي 7  *
 منبع: سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران
يکشنبه نهم 6 1393 17:58
X